A bude se počítat. Trump si chce posvítit na zpracování hlasů ve Wisconsinu

04.11.2020 20:30

Napětí kolem amerických prezidentských voleb rychle narůstá. Demokrat Joe Biden těsně poráží současného šéfa Bílého domu v Michiganu a Wisconsinu, Trump chce tamní výsledek však nechat přepočítat. V Bidenův prospěch hrají korespondenční hlasy, informuje iDNES.cz.

A bude se počítat. Trump si chce posvítit na zpracování hlasů ve Wisconsinu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump

Bidenovi se poté, co měl ještě ráno Trump náskok, podařilo dotáhnout ztrátu. Do vedení se dostal ve státech Michigan či Wisconsin, přičemž v obou má zhruba o jeden procentní bod více než současný prezident. 

V těchto státech se hlasy stále sčítají, stejně jako v Georgii, Nevadě, Pensylvánii a Severní Karolíně. Pozornost se také upírá na Arizonu. Biden by podle agentury Reuters k celkovému vítězství musel získat alespoň tři z těchto států, Trump nejméně čtyři. 

Trumpovo vítězství by podle Reuters nejspíš vedlo skrz Pensylvánii, kde vyhrál před čtyřmi lety. Pokud získá Pensylvánii, bude potřebovat ještě tři proměnlivé státy, aby si zajistil potřebných 270 volitelů.

Trumpův štáb oznámil, že bude žádat přepočet hlasů ve Wisconsinu. Podle agentury AP tam po sečtení zhruba 95 procent hlasů má Biden 49,6 procenta a Trump 48,9. „Objevily se zprávy o nesrovnalostech v řadě okresů ve Wisconsinu. Vznikají tak vážné pochyby o platnosti výsledků,“ uvedl manažer Trumpovy volební kampaně Bill Stepien.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…