A budu hejtmanka a budu. Andreji Babišovi se vzbouřila jeho žena

12.10.2016 8:04

Místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová, která je středočeským lídrem ANO, tak moc stojí o to, být hejtmankou, že se kvůli tomu odmítla podřídit Andreji Babišovi. Ten navrhoval přenechat post hejtmana konkurenci. Píše o tom server Seznam.cz.

A budu hejtmanka a budu. Andreji Babišovi se vzbouřila jeho žena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Babiš nabídl post středočeského hejtmana Vítu Rakušanovi, lídrovi kandidátky konkurenčního hnutí Starostové a nezávislí.

Server ale poukazuje na to, že ANO s Jermanovou v čele kandidátky ve víkendových krajských volbách zvítězilo s 20,8 procenta hlasů, Rakušanovi Starostové a nezávislí skončili se ziskem 18,4 procenta na druhém místě.

Celý text je ZDE

Andrej Babiš přesto hned v neděli mluvil o tom, že hejtmanské křeslo přenechá Starostům. Zdůvodňoval to tím, že starosta Kolína Vít Rakušan je „slušný člověk“ a že je stejně jedno, kdo hejtmanem je. Důležitější podle Babiše je to, aby hnutí ANO oplátkou získalo většinu v jedenáctičlenné krajské radě.

Server si všiml toho, že Jermanová, kterou označuje jako ambiciózní šestačtyřicetiletou političku, velmi usilovala o post hejtmanky už v předvolební kampani. A v sobotu odpoledne po vyhlášení výsledků dokonce veřejně oznámila, co je pro ní prioritou: raději se prý stane hejtmankou a kvůli tomu odejde z křesla místopředsedkyně Sněmovny a vzdá se poslaneckého mandátu.

Babišovo nedělní vyjádření ji proto zklamalo. Vysněného místa v regionu se nechtěla vzdát a začala bojovat.

Začala rychle sama vyjednávat s ostatními stranami a v pondělí se sešla s Babišem, aby si situaci vyříkali. Nakonec ho podle informací ze štábu ANO přesvědčila, aby jí nechal volnou ruku k vyjednávání.

Ani ona, ani Andrej Babiš už poté tohle „osobní nedorozumění“ nechtějí veřejně komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…