A co chřipka a 600 tisíc mrtvých? Tomáš Vyoral, tentokrát odjinud

20.08.2020 14:03

Komentátor Tomáš Vyoral byl hostem streamu youtubera Františka Kubáska, kde komentoval dění kolem koronaviru. „Je to přílišná panika. Není to tak děsivý virus, že bychom měli dělat taková opatření. Byl zneužit různými stranami, tak jak se jim to hodilo do krámu,“ řekl Vyoral.

A co chřipka a 600 tisíc mrtvých? Tomáš Vyoral, tentokrát odjinud
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí
Úvodem se Vyoral pustil do hodnocení, jak vláda zvládla koronavirovou krizi: „Když říkají, že jsme to zvládli a červený svetr je toho smybolem, tak pak nevím, proč od září, kdy se zase vrátí covid z ‚dovolené‘, začneme nosit roušky. Moc to nechápu...,“ kroutil hlavou komentátor.

Chvíli se zastavil konkrétně u ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a jeho červeného svetru, který začal nosit na jedné z prvních tiskovek ke koronavirové krizi. „Pro mě je to spíše symbol naprostého populismu a naprosté pseudolidovosti. Žádného úspěchu! Tento pán si svým přehnaným strašením, vyhrožováním, slibováním udělal své PR,“ shrnul počínání Hamáčka během koronavirové epidemie.

Koronu Vyoral označuje za „PR virus“: „Už v březnu jsem psal komentář o tom, k čemu to vše spěje a jaká jsou východiska. Hlavními důvody jsou: řízená demolice ekonomiky, přerozdělení bohatství k onomu jednomu procentu obyvatel na vrcholu pyramidy, obrovské zadlužení jednotlivců, firem a celých států vůči bankám, ovládaným pár rodinami,“ vyjmenoval komentátor důsledky nákazy.

V kontextu s koronavirem hovořil i o možném nástupu další nové totality: „Měli jsme totalitu komunistickou, nacistickou, teď máme totalitu ve jménu epidemiologů, resp. kvazi epidemiologů a jejich názorů. Takže další ukrajování svobod – svobody myšlení,“ podotkl s tím, že co řeknou tito odborníci, zkrátka platí.

Anketa

Věříte, že ODS a TOP 09 půjdou do sněmovních voleb společně?

4%
11%
hlasovalo: 9009 lidí
Epidemiologická krize s sebou přinesla větší digitalizaci, na což je možné podle Vyorala nahlížet nejen pozitivně: „Stejně jak najednou nebyl problém totální zadlužení, není problém ani digitalizace, to však opět směřuje k tomu Velkému bratrovi, protože jsme zase více snáz sledovatelnější a kontrolovatelnější,“ konstatoval.

Následoval divácký dotaz, jak Vyoral takovou teorii tedy vysvětlí 35 tisícům obětí koronaviru v Itálii? „Můžu to vysvětlit tak, že na obyčejnou chřipku umírá ročně až 600 tisíc lidí a nejsou kvůli tomu žádná takto drastická opatření jako proti viru, který podle mého působí velmi podobně jako chřipka,“ uvedl Vyoral s tím, že sice není virolog, ale řídí se selským rozumem. V neposlední řadě zmiňuje, že v Itálii je starší populace a měla problémy s ventilátory, na které nakažené napojovali.

„Je to přílišná panika. Není to tak děsivý virus, že bychom měli dělat taková opatření, která jsme dělali. Bylo to zneužito různými stranami, tak jak se jim to hodilo do krámu. Je to celé řízeno někde seshora tak, že základ byl řízen a ostatní se postupně napojili, ať je to Rusko, Čína, Evropská unie. Každý si našel svůj píseček, aby to využili ve svůj prospěch,“ má jasno komentátor.

Povinné zavedení nošení roušek od 1. září v Česku má podle něj pouze „psychologický efekt“. „Máme-li roušky, cítíme podvědomé nebezpečí, jsme obezřetnější, opatrnější, něco se děje, když máme na hubě náhubek. Je to jako propaganda pro argument toho super nebezpečného PR viru,“ dodal komentátor Vyoral závěrem s tím, že většina lidí nevykazuje po nakažení žádné příznaky. V neposlední řadě narážel i na fakt, že se v roušce naopak zachycují vydýchané nečistoty a patogeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…