A co na to Saša Mitrofanov? Žhaví drát už od večera. Nahlédněte

15.06.2017 8:40

Politolog Lukáš Jelínek zhodnotil pro Deník Referendum situaci v ČSSD. Strana prý teď připomíná pytel blech. Komentátor Alexandr Mitrofanov byl ještě ostřejší. ČSSD mu prý teď připomíná klub politických sebevrahů.

A co na to Saša Mitrofanov? Žhaví drát už od večera. Nahlédněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády den po té, co premiér Bohuslav Sobotka ohlásil její demisi

Sociální demokraté provedli ve středu večer změny, které mají ČSSD pomoct k úspěchu ve volbách. Bohuslav Sobotka zůstal už jen premiérem. Stranu řídí Milan Chovanec a volebním lídrem bude Lubomír Zaorálek. Některým spolustraníkům se to líbí, jiným už méně. Podle politologa Lukáše Jelínka může výměna volebního lídra straně prospět.

„Výměna volebního lídra může do strany přinést novou dynamiku. Každý politik má svůj vlastní styl, kterým dokáže oslovovat voliče a komunikovat se svými spolustraníky. A sociální demokracie zřejmě v tuto chvíli potřebuje jako svoji tvář někoho, kdo je extrovertnější. Zkrátka někoho, kdo dokáže snadněji navázat kontakt s voličem, nepůsobit koženě a uplatnit se v náročné době politických reality show, které vede Andrej Babiš,“ řekl.   

Celý článek naleznete ZDE.

Podstatně kritičtější byl Jelínek k Milanu Chovancovi. „Chovanec může třeba říct, že když zbývají čtyři měsíce do voleb, tak není zrovna nejchytřejší řešit interní konflikty na veřejnosti. Problémem však je, že Chovanec jakožto statutární místopředseda mohl bouchnout do stolu již v minulých měsících. Možná se mu podaří trochu vylepšit obrázek sociální demokracie jako pytle blech, kde každá dělá to své,“ uvedl.  

Komentátor Alexandr Mitrofanov volil na adresu ČSSD ostřejší slova. „Prý na Lidový dům dali přes noc oznámení: Nábor do Klubu politických sebevrahů zde,“ napsal komentátor a přidal smajlíka. Položil si také otázku, kolik voličů ČSSD se po téhle změně ještě od strany odkloní a dá hlas třeba dvojkoalici lidovců se Starosty a nezávislými.

 

 

Otázkou je, zda Zaorálek ČSSD pomůže. Pokud totiž někdo sledoval první vystoupení v roli lídra před kamerami, mohl být překvapen. Zaorálek prohlásil, že nechce Bohuslavu Sobotkovi děkovat za odvedenou práci, aby si nepřipadal jako na pohřbu.

„Jestli bude mluvit L. Zaorálek celou kampaň tak zvláštně jako na té TK, bude mít úspěch: vyrojí se desítky videí zachycujících povedené chvíle,“ uvedl Mitrofanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…