A další verze Vrbětic! V podezření sám majitel

29.04.2021 14:20

Jak se agenti Alexandr Miškin a Anatolij Čepiga dostali do vrbětického skladu? Jednou z vyšetřovacích verzí je i ta, že jim mohl pomoci majitel skladu. Píše to server Seznam Zprávy, jenž se odvolává na informace z několika ověřených zdrojů.

A další verze Vrbětic! V podezření sám majitel
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zapáskovaná oblast ve Vrběticích

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu podle informací Seznam Zprávy měli podezírat mimo jiné majitele firmy Imex Group Petra Bernatíka. A to právě z toho, že mohl agenty do areálu provézt v kufru vozidla.

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

Advokát firmy Radek Ondruš však tuto verzi odmítá, nazývá ji úsměvnou. „Už i proto, že vozidla se při vjezdu do areálu kontrolovala,“ uvedl. 

A jak tedy policisté na toto podezření přišli? Jedním z důvodů bylo to, že i když měl sice areál děravé oplocení, přímo ke skladům, kde měly zbraně a střelivo uloženy soukromé firmy, se návštěvník mohl dostat jen za přísných bezpečnostních opatření, navíc se kontrolovaly doklady i prohlížel automobil. A vše bylo zaznamenáváno také na kamerách státního Vojenského technického ústavu. 

Druhým důvodem k podezření pak bylo to, že den před výbuchem se v inkriminovaném skladu pohyboval právě šéf firmy Bernatík. Zjistil, že něco z objednávky, kterou si měl zákazník odvézt, není v pořádku, a tak zaúkoloval zaměstnance, ať to napraví. „K tomu, aby kohokoliv tajně do areálu provážel, neměl důvod,“ podotkl Ondruš. 

Zda policisté s touto variantou ještě stále pracují, potvrzeno není.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…