A je to: Babiš a ČSSD se dohodli na daních. Zatím to tají, ale vypadá to, že...

25.11.2013 7:44

Představitelé hnutí ANO a ČSSD se při vyjednávání prý sblížili v otázce daní. To, k čemu dospěli, chtějí dnes představit třetí z předpokládaných koaličních stran, tedy lidovcům. Lidové noviny píší, že Sobotka pravděpodobně ustoupil Babišovi a žádné zásadní změny v daních se nechystají. Deník si také všímá toho, že Babiš mluví o možnosti, že by zastával jak funkci vicepremiéra pro ekonomiku, tak ministra financí.

A je to: Babiš a ČSSD se dohodli na daních. Zatím to tají, ale vypadá to, že...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Anketa

Vítáte, že se ČSSD, Babišovo ANO a KDU-ČSL blíží dohodě o vládě?

63%
37%
hlasovalo: 10610 lidí

„Stále trváme na naší tezi, že žádné daně není potřeba navyšovat,“ prohlásil Andrej Babiš. Podle LN se z toho dá usuzovat, že ČSSD nepochodila s návrhem zvýšit daň firmám.

Možná shoda prý pravděpodobně vládne v otázce zachování druhého pásma u daně z příjmu fyzických osob, které už dnes existuje ve formě takzvané solidární přirážky. LN uvádějí, že KDU-ČSL stojí o progresivní daň, která je nutná při zavedení společného zdanění manželů.

Bohuslav Sobotka ani Andrej Babiš nechtěli být po sobotním jednání v Průhonicích konkrétní, protože nejprve chtějí své dohody představit lidovcům.

„My jednáme v balíku. Pokud není všechno dojednáno `sakumprásk`, tak nemůžeme něco hodnotit jako jeden vytržený problém,“ uvedl Babiš.

Babiš by mohl být vicepremiérem pro ekonomiku a zároveň ministrem financí

Dnešní Lidové noviny si také všímají obratu ve vyjádřeních šéfa hnutí ANO. Přestože nejprve mluvil o tom, že by v připravované vládě mohl být vicepremiérem pro ekonomiku a post ministra financí by měl naopak zastávat nestranický odborník nominovaný ANO, po schůzce s prezidentem v Lánech už hovořil o možnosti zastávat obě funkce zároveň.

„Obě varianty jsou možné, je to názor pana prezidenta,“ napsal prý Babiš LN. Šéf hnutí ANO by měl v takovém případě v rukou klíčové posty pro tvorbu hospodářské politiky státu.

reklama

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …