A je to: Izrael zruší roušky venku

06.04.2021 8:56

Izrael naočkoval většinu obyvatel a uvolňuje opatření proti koronaviru. Většina izraelské populace už je totiž naočkovaná dvěma dávkami vakcíny proti nemoci covid-19 a tak se život v židovském státě může vracet do normálu.

A je to: Izrael zruší roušky venku
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Netanjahu

Na rozdíl od českého premiéra Andreje Babiše (ANO) dokázal izraelský předseda vlády Benjamin Netanjahu sehnat pro své občany dostatek vakcín proti nemoci covid-19 a také nastavit systém očkování populace tak, že minimálně 52 procent izraelské populace už má v těle obě dávky vakcíny, píše server izraelského deníku Haaretz.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí

Takže zatímco v Česku pokračuje lockdown, Izrael se vrací k normálnímu životu. Lidé budou moci venku odložit respirátory, školy zmírňují opatření, obchody jsou již teď pro očkované nakupující často otevřeny, očkovaní lidé mohou také za kulturou. Profesor Nachman Ash, hlavní tvář izraelského boje s epidemií, řekl, že Izraelci budou moci roušky venku odložit již příští týden. Uvnitř objektů však bude nošení respirátorů nadále povinné.

Izraelská armáda spustila pilotní program, ve kterém mohou některé jednotky odložit roušky během výcviku. Má ukázat, zda to nějak ovlivní vývoj epidemie v zemi. Vojáci však i nadále musí udržovat rozestupy a v uzavřených prostorách nosit respirátory.

V pásmu Gazy však prozatím případy nově pozitivních rekordně narůstají. Podle informací deníku bylo v sobotu provedeno celkem 3 728 testů, z nichž asi 44 procent bylo pozitivních. Od začátku pandemie podle ministerstva zemřelo v úzkém pobřežním pásu celkem 630 lidí po infikování koronavirem. Spojené arabské emiráty darovaly Palestincům 30 tisíc dávek ruské vakcíny Sputnik.

V Izraeli s 8,3 miliony obyvatel zemřelo ve spojitosti s onemocněním covid přes 6 200 lidí. V České republice s 10,5 miliony obyvatel je to už přes 27 tisíc mrtvých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…