A je to: Vláda ANO s ČSSD? Chovanec dal jasné slovo

20.12.2017 7:11

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec se domnívá, že strana by měla při případném druhém pokusu o vládě jednat s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Podle Chovance je totiž důležité, aby nedošlo k předčasným volbám. Řekl to deníku Právo.

A je to: Vláda ANO s ČSSD? Chovanec dal jasné slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

„Kdyby Andrej Babiš myslel vážně debatu o podpoře své vlády, tak by to vypadalo jinak. Nemůžeme se stát loutkou, že si někdo vytvoří vládu a vládní program a potom nám vzkáže, abychom to podporovali. Takhle se politika nedělá,“ zkritizoval nejprve úvodem rozhovoru Chovanec Babiše. Chovanec dokonce uvedl, že vůbec nevěří, že Babiš o nějakou důvěru pro tuto vládu stál. Jednání by podle jeho mínění vypadala jinak.

Následně zmínil, že je zde reálná možnost, že by ČSSD ve druhém pokusu vládu Babiše podpořila, nebo do ní dokonce usedla. „Budeme jednat. Dokud budu v čele ČSSD, tak budu dělat vše, abychom se neblížili k předčasným volbám. Pokud bude debata o vládním uspořádání, v němž by ČSSD mohla hrát roli podporovatele, tak se tomu nebudu bránit,“ řekl jasně Chovanec.

Chovanec se také vyjádřil k výsledku ČSSD ve volbách, jenž je podle jeho slov nelichotivý. „Sedm procent není žádný zázrak,“ podotkl Chovanec. Sociální demokracie je podle něj v depresi. „Potřebujeme cestu ven, jednoznačně bychom se potřebovali domluvit na postupu. Pokud ta strana bude dál působit rozhádaně, tak nemá šanci. Volič rozhádané strany nevolí. Náš největší problém před volbami byla rozštěpenost a pokračujeme v tom dál. Já jsem připraven pomoci. Jestli budu ve vedení strany, nebo budu řadovým členem, je skoro jedno,“ sdělil Chovanec, jenž se podle svých slov ještě nerozhodl, zda by přijal nominaci do vedení strany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…