A je to tady, Německo zavírá hranice. Zatím jen s Rakouskem, ale na nás může taky dojít

13.09.2015 17:37

Německá spolková vláda se chystá v reakci na uprchlickou krizi přechodně znovu zavést hraniční kontroly. Opatřeníse má týkat pouze společné hranice s Rakouskem, ovšem s podstatným dovětkem "prozatím". Oficiálně to po půl šesté oznámil ministr vnitra Thomas de Maiziere.

A je to tady, Německo zavírá hranice. Zatím jen s Rakouskem, ale na nás může taky dojít
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Deník Bild, který je považován za bulvární list, napsal s odkazem na zdroje blízké bezpečnostním kruhům, že spolková policie posílá k hranicím s Rakouskem posily. Mělo by jít až o 2 100 příslušníků pohotovostních oddílů, kteří by tak měli pomáhat se zajišťováním hranice. Jak Bild uvedl, mají německé úřady zahájit kontroly i v blízkosti společné hranice s Českem a s Polskem. To by podle listu mělo zabránit vyhýbání se hraničním kontrolám na německo-rakouské hranici.

V půl šesté se konala tisková konference, na které spekulace deníku véceméně potvrdil ministr vnitra spolkové vlády Thomas de Maiziere. "Je to naléhavě nutné i z bezpečnostních důvodů, tak to předpokládá i schengenský hraniční kodex," uvedl ministr na tiskové konferenci podle České televize.

V sobotu dorazilo více než dvanáct tisíc běženců

Německo se v posledních dnech potýká s obrovským návalem uprchlíků. Jenom do bavorského Mnichova mělo v sobotu podle odhadů dorazit přes dvanáct tisíc uprchlíků.

Německá kancléřka Angela Merkelová se nedávno nechala slyšet, že uprchlická otázka si v Evropě žádá solidaritu. „Potřebujeme se závazně dohodnout o závazném přerozdělení uprchlíků podle spravedlivého klíče mezi všechny členské státy,“ uvedla s tím, že jen tak se prý budou opravdu všechny unijní země starat o mezinárodní konflikty a o napravení příčin, které běžence vyhnaly z domovů.

Od sedmnácti hodin navíc Němci zastavují na hranicích vlaky jedoucí z Rakouska. Informaci zveřejnily rakouské dráhy s tím, že ve vlacích směřujících do Německa může být aktuálně až 1800 uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…