A je to tady! Ti, co prohráli, chystají na Fica demonstraci

06.12.2023 20:45 | Monitoring

Snaha slovenské vlády zrušit Úřad speciální prokuratury bude mít dohru v ulicích. Slovenská opozice oznámila na tento čtvrtek protest proti kabinetu premiéra Roberta Fica (Směr-SD). „Nedovolme Ficovi zlikvidovat právní stát,“ burcuje na sociální síti předseda strany Progresivní Slovensko (PS) Michal Šimečka a svolává lidi do ulic.

A je to tady! Ti, co prohráli, chystají na Fica demonstraci
Foto: Facebook
Popisek: Robert Fico

Jedná se o společný protest s názvem „Zastavme je“ stran Progresivní Slovensko, Svoboda a Solidarita (SaS) a Křesťanskodemokratické hnutí (KDH), které začátek protestu ohlásily na čtvrtek v šest hodin večer před Úřadem vlády Slovenské republiky.

„Je čas vyjít do ulic. Nedovolme Robertu Ficovi zlikvidovat právní stát na Slovensku. Pojďte s námi před Úřad vlády SR v Bratislavě a ukažme spolu Ficovi, že slovenská demokracie se umí bránit,“ vyzývá šéf opoziční parlamentní strany PS Michal Šimečka na sociální síti X.

„Spojili jsme se proto i v opozici. Spolu s našimi partnery v SaS a KDH. Začínáme už tento čtvrtek 7. prosince v 18.00. Pomozte nám prosím se sdílením,“ žádá Šimečka slovenské občany.

Ficova vláda navrhuje, aby byl úřad k 15. lednu 2024 zrušen a jeho případy byly přeneseny na jednotlivá krajská státní zastupitelství. Opozice varuje, že by to mohlo vést k průtahům a neřešení závažných případů. Na tiskové konferenci také strany zmínily plán obrátit se se stížností na Ústavní soud.

PS a SaS má v protestech už svého konkurenta, který je předběhl. Před slovenským parlamentem dnes protestovalo hnutí Slovensko Igora Matoviče, který avizoval, že protestovat proti Ficově vládě bude až do Vánoc.

Představitele SaS podle slovenského serveru Aktuality.sk Matovičův protest zaskočil. „My se v opozici snažíme dohodnout na společném postupu, a potom je tu Igor Matovič,“ řekl překvapený poslanec SaS Juraj Krúpa, který část minulého volebního období strávil v poslaneckém klubu OĽaNO (dnes nově Slovensko).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Slovensko je důkazem,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 07.12.2023 10:31:33
že svět může být normální, demokratický, nemusí být založen na lžích a podvodech jako je tomu v ČR s pětikoaličním režimem.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…