A je tu někdo, kdo porazí Zemana. Už doopravdy! nadšeně hlásí Bakalovy a Babišovy noviny. Ne, není to Petr Pithart

12.10.2016 6:41

Lidové noviny Andreje Babiše a Hospodářské noviny Zdeňka Bakaly došly ke vzácné shodě. Našly kandidáta, který by se v roce 2018 mohl postavit Miloši Zemanovi v boji o Hrad. První předností tohoto kandidáta, resp. kandidátky je, že jde o ženu. Navíc to není žádný typický Antizeman a navíc se zdá, že by lidem nevadila. Takto komentátoři píší o „atomové babě“ Daně Drábové.

A je tu někdo, kdo porazí Zemana. Už doopravdy! nadšeně hlásí Bakalovy a Babišovy noviny. Ne, není to Petr Pithart
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost

David Klimeš v textu pro server ihned.cz, který vlastní Zdeněk Bakala, zdůrazňuje, že Dana Drábová může být českou prezidentkou. Má k tomu hned tři předpoklady. Především není klasickou antizemanovskou figurou. Navíc je to žena a k dovršení všeho dobrého žena, která v krajských volbách ve Středočeském kraji ukázala, že dokáže v politickém boji uspět.

„Hledání protikandidáta Miloše Zemana zatím dělá Hradu mimořádnou radost. Z textaře Michala Horáčka se stal profesionální přemítač, zda do boje jít, či ne. Kroměřížská výzva vybírá tu nepřijatelné, tu zase zcela neznámé osobnosti... Bídu hledání Zemanova protikandidáta ilustroval minulý týden bývalý šéf senátu Petr Pithart v Rudolfinu při poctě Václavu Havlovi. Tento politik zcela za zenitem vyšvihl bravurní a stokrát lepší projev než všichni aktivní politici dneška dohromady. Jenže on už kandidovat nebude,“ posteskl si autor.

Anketa

Má pravdu MUDr. Jan Hnízdil, když tvrdí, že do politiky chodí hlavně psychopati, placení finančními skupinami?

97%
3%
hlasovalo: 6604 lidí

V její prospěch mluví skutečnost, že je zkušenou místostarostkou Pyšel a navíc má od dob startu Temelína korektní vztahy s Milošem Zemanem, který o ní bude těžko mluvit jako o „pražské kavárnici“. Nemusela by vadit ani pravicovým, ani levicovým voličům.

Petr Kamberský v textu pro Lidové noviny, které patří Andreji Babišovi, přidal dvě varování. Starostové a nezávislí Petra Gazdíka teď jásají, jak se jim v krajských volbách vedlo, ale nesmějí zapomínat, že bez Dany Drábové by zdaleka tak nezazářili. A Drábová by si měla dát pozor na lidi, kteří sledují politiku jen „z rychlíku“. Tento typ voličů by totiž mohl chápat jako zradu, že se Drábová nechce stát ve Středočeském kraji hejtmankou. Dáma to sice opakovala před volbami asi stokrát, ale stejně by jí to mohlo uškodit, pokud by se o Hrad v roce 2018 opravdu ucházela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…