A jejej. Zemanův podporovatel, který zostudil Schwarzenberga inzerátem, má problém

09.06.2015 7:31

Pražský advokát a bývalý důstojník StB Vladimír Zavadil má opět na krku policii. Před dvěma lety jej poiicie prošetřovala kvůli lživému inzerátu o Karlu Schwarzenbergovi před druhým kolem prezidentských voleb, nyní jej podezírá z uplácení exstarosty Prahy 11 Dalibora Mlejnského. Informaci přinesla MF Dnes.

A jejej. Zemanův podporovatel, který zostudil Schwarzenberga inzerátem, má problém
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

Exstarosta Mlejnský i dalších osmatřicet zastupitelů byli obviněni po několikaletém vyšetřování z prodeje městských pozemků pod cenou. Detektivové elitního protimafiánského útvaru nyní pátrají, zda došlo i ke korupci a praní špinavých peněz.

„Advokát Zavadil se podílel na transakcích – příkladně úhrady vysokých finančních částek souvisejících s podezřelými převody majetků,“ napsali podle MF Dnes detektivové v jednom z dokumentů z roku 2013 zařazených ve spise. 

Detektivové podle všeho podezřívají starostu Mlejnského, že za prodej pozemků pod cenou získal výhody spojené s domem, v němž dnes bydlí. A Zavadil v tom měl figurovat též – u prodeje domku měl asistovat. V té době totiž působil jako právník Prahy 11 a posléze se stal členem představenstva firmy Pátá investiční, jež měla podle policie rovněž získat pozemek pod cenou.

Kromě této nemovitosti se policie zajímá rovněž o řadový dům s pěti byty v Mnichově. Jeho adresu uvedl Mlejnský jako korespondenční pro dvě zahraniční banky, kde má účty. A světe, div se, k jednomu z nich má přístup i Zavadil.

Exstarosta Mlejnský v písemném vyjádření pro MF Dnes jakékoliv uplácení odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…