ANO je nedemokratické, rozčílili se straníci a opustili jej. Zakládají PRO 2016

21.05.2016 9:01

PRO 2016. Tak se bude jmenovat nové hnutí lidí, kteří jsou nespokojeni s děním v hnutí ANO Andreje Babiše. Toho opustili a chystají právě vznik nového subjektu. Píše o tom dnešní MF Dnes.

ANO je nedemokratické, rozčílili se straníci a opustili jej. Zakládají PRO 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jednou z tváří nově vznikajícího hnutí je bývalá šéfka prachatické organizace ANO Radka Paulová. Ta deníku uvedla, že na 4. června je naplánovaný ustavující celostátní sněm v Brně. „Místo toho, aby se vytvářela nějaká myšlenková platforma, tak jsme byli nastaveni na mlčte, poslouchejte, dělejte to, co po vás chceme,“ uvedla Paulová k situaci v dění ANO. Spolu s ní opustila ANO většina prachatických členů.

Do nového hnutí, které má prý v budoucnu působit v celé republice, míří také starosta Dolních Novosedel na Písecku Zdeněk Vituj. Tomu se nelíbí především to, že Babiš nepodporuje malé a střední podnikání. „Házejí se jim spíš klacky pod nohy. Kamarádi živnostníci mi to vyčítali,“ uvedl Vituj svůj důvod odchodu. 

Nekomunikace uvnitř ANO pro změnu vadila Haně Naiclerové z Prostějova. „Stále trvám na tom, že ideály byly dobré, ale neposouvaly se informace. I když jsme psali na všechny možné strany, nikoho to nezajímalo,“ tvrdí prostějovská zastupitelka.

Babiš kritiku odmítá. Podle něj tito lidé odešli proto, že se nedostali na krajské kandidátky. „Myslím, že je dobře, že se hnutí očistí,“ dodal s tím, že ANO je podle jeho názoru demokratické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…