ANO má tři nové místopředsedy. Překvapil brněnský primátor, shořel Martin Komárek

28.02.2015 18:17

Místopředsedy ANO se na dnešním sněmu v prvním kole volby stali brněnský primátor Petr Vokřál, místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová a pražská šéfka hnutí Radmila Kleslová. Čtvrtý místopředsednický post zůstal v prvním kole neobsazen. Ve druhém kole se o něj utkají poslanci Jan Volný a Radka Maxová. Delegátům to oznámil člen volební komise Matěj Fichtner.

ANO má tři nové místopředsedy. Překvapil brněnský primátor, shořel Martin Komárek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se stal opět předsedou Hnutí ANO. Na třetím celostátním sněmu byl zvolen sto procenty delegátů

Nejúspěšnějším kandidátem byl Vokřál, který získal 125 ze 188 odevzdaných hlasů. Deset hlasů bylo neplatných. Jermanová dostala 124 hlasů a pro Kleslovou se vyslovilo 109 delegátů.

Volný se s 92 hlasy přiblížil potřebné nadpoloviční většině. Ve druhém kole mu soupeřkou bude Maxová se 66 hlasy. Ze zbývajících kandidátů získal v prvním kole poslanec Ivan Pilný 61 hlasů, zcela pak propadl jeho sněmovní kolega Martin Komárek, který dostal jen 37 hlasů.

Původně mělo nominace na řadové místopředsedy 13 lidí včetně šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka, kterého sněm zvolil prvním místopředsedou hnutí. V průběhu dne se pak kandidatury vzdali ministři životního prostředí a obrany Richard Brabec a Martin Stropnický.

V čele ANO delegáti potvrdili zakladatele uskupení, miliardáře a ministra financí Andreje Babiše. Dostal sto procent platných hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…