ANOkalypsa v České televizi. Člen Svobodných žasne a podává stížnost na pořad, kde měl prý Babiš sólo

06.09.2014 14:29

Česká televize předvedla ANOkalypsu pro „komunální volby 2014", tak nazval příspěvek na svůj profil na ParlamentníchListech.cz člen Svobodných Josef Zbořil. Tvrdě v něm kritizuje vysílání České televize, která podle něj porušila zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání. Dodává, že ČT by po stížnosti na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání měla prohřešek napravit ještě před volbami a upozorňuje na možnost udělit provozovateli za porušení zákona vysokou pokutu.

ANOkalypsa v České televizi. Člen Svobodných žasne a podává stížnost na pořad, kde měl prý Babiš sólo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozdávání koblih v rámci kampaně hnutí ANO do voleb do Evropského parlamentu

„Česká televize nám v minulém týdnu předvedla ANOkalypsu - zjevení ,pravd' politického mesiáše Babiše v čele ANO a katastrofální způsob dodržování mediálního soutěžního prostředí," píše člen Svobodných.

Zbořil odkazuje na středu 3. 9. 2014, kdy ČT24 uvedla na programu pořad Obecní volby: Debata z vesnice roku 2012, ve kterém byl hostem také ministr financí Andrej Babiš. „Jeho projev ovšem nebyl nadstranický z pozice ministra financí, ale jasně a nepokrytě hnutí ANO propagující z pozice jeho předsedy, přičemž z 91 minutového pořadu dostal 31 minutový prostor - osobně měřeno stopkami,“ tvrdí člen Svobodných.

„Babišovy výroky nebyly oponovány zástupci jiných kandidujících politických stran nebo hnutí. Navzdory své aktuální pozici předsedy vládní strany a ministra financí zaujímal populistický postoj ,já nepolitik, který maká', se kterým se dostal až do natolik absurdních situací, kdy například kritizoval, že jemu podřízení úředníci finančních úřadů nejsou vstřícní a úslužní tak, jako ve Švédsku, kde za občany vypisují daňová přiznání,“ popisuje Zbořil.

Celý komentář ZDE

Je přesvědčen, že tak došlo během předvolebního období k silnému ovlivnění veřejného mínění ve prospěch hnutí ANO a k porušení zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání.

ANOkalypsou může být také dlouhodobá marketingová politika Babišových médií

Česká televize podle něj nezajistila zásadu, kdy názory nebo hodnotící komentáře musí být odděleny od informací zpravodajského charakteru. Provozovatel vysílání údajně nezajistil, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti, a zejména nebyla v celku vysílaného programu jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě.

Dohled nad vysíláním veřejnoprávní televize má Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a za porušení uvedených povinností může uložit pokutu ve výši od 5 000 Kč do 2 500 000 Kč. Zbořil upozorňuje na to, že po stížnosti na RRTV by ČT měla učinit nápravu. Zbořil ze strany Svobodných uvádí, že to by RRTV měla vyřešit ještě před termínem konání podzimních voleb.  

Josef Zbořil však poukazuje na to, že ANOkalypsou může být také vnímána obecná dlouhodobá marketingová politika soukromých médií vlastněných Babišem pro stimulaci poptávky po kandidátech hnutí ANO voliči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…