AUDIO Z toho zamrazí. Pár hodin před útoky v Paříži kázal profesor Piťha: Islám je náboženství smrti. Alláh činí z člověka otroka. Musíme do boje

16.11.2015 11:07

Katolický kněz a ministr školství v první vládě Václava Klause profesor Petr Piťha pronesl třináctého listopadu kázání, v němž tvrdě zkritizoval Evropu za odklon od katolictví. Evropa proto dle jeho názoru nyní zažívá mravní rozvrat, ne nepodobný sebevraždě, neboť se rozpadá. Tváří v tvář islámu jakožto náboženství smrti se prý pak ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tentýž den Paříží otřásly teroristické útoky, ke kterým se přihlásil Islámský stát.

AUDIO Z toho zamrazí. Pár hodin před útoky v Paříži kázal profesor Piťha: Islám je náboženství smrti. Alláh činí z člověka otroka. Musíme do boje
Foto: archiv
Popisek: Prof. Petr Piťha

Anketa

Bojíte se teroristického útoku na území České republiky?

hlasovalo: 13769 lidí

Kněz na úvod svého kázání poukázal na to, že nepřítel stojí za branami a my máme jen málo času k tomu, abychom konali. Kriticky proto podotkl, že se nestačí radit, svolávat konference či létat po summitech. Měli bychom vyrazit do boje, jenomže je tu problém – my vlastně ani nevíme, co bychom měli bránit.

Kořeny našeho neštěstí dle katolického kněze spočívají v tom, že jsme se odklonili od Boha a stali se civilizací konzumismu. „Jak chcete chránit duchovní poklad národa, když ho vidíte v technologiích dobře prodejného zboží a mluvíte o nich s úctou jako o rodinném stříbře,“ táže se Piťha.

Odklon od Boha dle kněze vedl k tomu, že Evropa dnes zažívá mravní rozvrat, ne nepodobný sebevraždě, který vede k tomu, že se rozpadá. „Evropa nemá nic, co by ji drželo pohromadě – nemá myšlenku, nemá Boha, nemá nic,“ říká Piťha s tím, že jediné, co Evropě zbylo, jsou „bankocetle“. Ale ani těch nemá tolik, aby vyhrála válku.  

„Monstrum předpisů a direktiv, které předstírá vytvoření jednotné Evropy, mi přijde jako dílo dráteníka, který spravuje roztříštěný krajáč, který stejně pořád prasklinami teče, takže se hodí leda na suchou potřebu. Odklon od skutečného Boha ke konstrukci jakkoliv důmyslné, znamená pro Evropu zánik,“ varuje kněz s tím, že se nám vše drolí pod rukama a jeden druhému nerozumíme.  

Islám je náboženství smrti

Ve svém kázání kněz dále poukázal na to, že Evropané si ve své historii již uvědomili, že Evropa je oblast, kde je uctíván křesťanský Bůh. A bylo to právě v okamžiku, kdy byli konfrontováni s civilizací, která vyznává jiného Boha. „Je to zásadně jiná civilizace, protože mezi milosrdným, nesmírně lidským a odpouštějícím Bohem a Alláhem, nelítostně tvrdým bohem muslimů, je veliký rozdíl,“ zdůraznil Piťha s tím, že křesťanství na rozdíl od islámu považuje člověka za svobodného, dává mu právo se rozhodovat a následně si žádá jeho odpovědnost. Alláh oproti tomu žádá poslušnost a činí z člověka otroka. Suma sumárum, křesťanství, které hlásá pokoj, je dle kněze náboženství života, zatímco islám vyhlašující džihád, představuje náboženství smrti.

Od první chvíle byl vztah mezi islámem a křesťanstvím charakterizován válkou o hranice. Od počátku je džihád boj na život a na smrt. Zapomněli jsme na to a nejednou si nevíme rady. Děsíme se,“ prohlásil Piťha s tím, že strach je ale špatný rádce.

Šedá eminence ruského impéria

Na závěr kázání kněz zdůraznil, že „smrtelnou nemoc“ Evropy způsobila celá její společnost, včetně církve. Jenomže naše vina je tak velká, že se bojíme přiznat a radši svalujeme viny na ty druhé. Pro jednoho je to prý Obama, pro druhé Putin, pro další to byl Usáma bin Ládin, ale ten už vypadl ze hry.

Mnohem horším nepřítelem je však prý pro Evropu ruský ideolog Alexander Dugin. „Je s podivem, že skvělý kandidát uniká už dlouho pozornosti. Je to šedá eminence kremelského impéria. Tvůrce nové světovládné ideologie pro vyvolený mesiánský ruský lid, který po staletí nese tíži útoků ze všech stran, ale jehož čas nastává. Jeho ideologie spojuje prvky leninského bolševismu s hitlerovským nacismem a všechno váže mystikou satanismu. Řeknete, to je blázen. Jenže Hitler byl taky šílenec a bolševická čeka byla složena z brutálních fanatiků,“ upozorňuje katolický kněz.

To, zda se Evropa zachrání, záleží dle Piťhy na nás, Evropanech.

Kázání k poslechu ZDE

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…