Aby toho nebylo málo: Chorvatsko zasáhlo silné zemětřesení

22.03.2020 12:20

Chorvatsko zasáhlo v neděli silné zemětřesení, způsobilo rozsáhlé škody a vyvolalo paniku. Více obyvatel zřejmě utrpělo zranění, jedno dítě je hospitalizováno ve vážném stavu, píše iDNES.cz.

Aby toho nebylo málo: Chorvatsko zasáhlo silné zemětřesení
Foto: Studio Lodička
Popisek: Chorvatsko, ilustrační foto

Prvotní zemětřesení mělo magnitudo 5,3, podle americké geologické služby USGS bylo o desetinu stupně silnější. Sever Chorvatska zasáhlo těsně před půl sedmou, epicentrum bylo údajně jen sedm kilometrů severně od Záhřebu.

„Trvalo to přes deset sekund. Rozhodně nejsilnější, jaké jsem kdy zažil,“ sdělil nejmenovaný svědek s tím, že pak následovalo několik dalších otřesů. Někteří lidé po otřesech utíkali ven z domů, hlášeny jsou také požáry a výpadky dodávek elektřiny či připojení k internetu.

Úřady nejprve hlásily smrt 15letého chlapce ze Záhřebu, kterého záchranáři údajně našli bez známek života v troskách domu. Agentura Reuters později vzala informaci zpět s tím, že je chlapec pouze zraněný. Další zraněné úřady evidují, s konkrétní bilancí však zatím nepřišly.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…