Advokátka vzkazuje Polčákovi: Ve volbách na Zemana s Babišem nemáte, tak škemráte u přírody

23.09.2019 19:02

Advokátka Monika Čírtková se pozastavila nad výroky europoslance Stanislava Polčáka (STAN), který uvedl, že problém s Čapím hnízdem by mohla vyřešit příroda, čímž narážel na zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana. Podle Čírtkové je s podivem, že opozice neustále hledá řešení, jak se vypořádat s premiérem Babišem, místo aby se soustředila na svůj příští volební výsledek.

Advokátka vzkazuje Polčákovi: Ve volbách na Zemana s Babišem nemáte, tak škemráte u přírody
Foto: Archiv Moniky Čírtkové
Popisek: Advokátka Monika Čírtková

Čírtková vyjmenovává, jakými způsoby se již opozice neúspěšně snažila premiéra svrhnout. Problém Babiš měly nejprve vyřešit orgány činné v trestním řízení. Nepodařilo se. Pak ho měly řešit ostatní parlamentní strany. Ale nenašlo se jich dost ochotných k tomu, odmítat koalici s ANO a hlasovat proti vládě,“ píše komentátorka na svém Facebooku a pokračuje.

„Potom ho měla vyřešit Evropská unie. Ani to zatím nepřineslo očekávané výsledky. Potom ho měli v řešení novináři. Výprava do Švýcarska za premiérovým nemocným synem vstoupí nechvalně do dějin české žurnalistiky,“ glosuje Čírtková rok starou kauzu s údajným zmizením Babiše mladšího.

„Pak se aktivizovaly davy v ulicích. Plná Letná ale s vládou nepohnula ani o píď. Teď už to všechno visí jenom na nejvyšším státním zástupci, a jak se zdá, ani tudy cesta nepovede,“ komentuje Zemanova slova, že v případě obnovení procesu nejvyšším státním zástupcem udělí prezident Zeman Babišovi abolici.

Čírtková se diví, že opozice vrhá tolik sil do těchto marných snah místo toho, aby pracovala na oslovení vlastních voličů. „Zatím vše selhalo. Kupodivu ta nejvhodnější, nejobvyklejší, nejtransparentnější cesta, totiž porážka hnutí ANO ve volbách, se jeví nedosažitelná. Všechna ta ostatní řešení prostřednictvím policie, Unie, médií, neziskovek nebo davů jsou jen důsledkem nemožnosti zvítězit nad Andrejem Babišem ve volebním klání,“ má jasno Čírtková.

A ptá se: „Jak je to možné? Jak může být opozice vůči premiérovi s tolika problémy tak neuvěřitelně slabá?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…