Afghánec, který údajně znásilnil sestřičku? Babiš na něj uvolnil peníze, upozorňuje Veleba

06.11.2016 11:18

Z PROFILŮ Policie obvinila devatenáctiletého Afghánce z pokusu o znásilnění sestřičky v Nemocnici Na Bulovce. Ženu měl osahávat. Server Novinky.cz přinesl informaci o tom, že Afghánec již několik týdnů pobývá v Česku v rámci imigračního programu. Tato informace zvedla ze židle jednoho ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Senátor Veleba mu doporučil, aby se obrátil na ministra financí Andreje Babiše (ANO), pokud chce vědět, odkud se na to vzaly peníze.

Afghánec, který údajně znásilnil sestřičku? Babiš na něj uvolnil peníze, upozorňuje Veleba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

„Afghánec, který znásilnil sestřičku, přišel v rámci imigračního programu. Jakého programu? Kdo ho schválil? Vláda? Neměla by vláda být stíhána za obecné ohrožení?“ ptal se senátora Jana Veleby čtenář Tomáš Moukes. A dostal odpověď.

„Tu otázku je třeba položit panu Babišovi. On jako ministr financí na to musel uvolnit peníze, přičemž veřejně před volbami mluvil poněkud jinak,“ poznamenal člen horní komory a předseda SPO.

Následně konstatoval, že jsme ekonomickým protektorátem Německa. A pokud někdo argumentuje porušováním lidských práv v Rusku, nechť se podívá na americkou věznici. Těmito slovy reagoval na poznámku čtenáře s přezdívkou „jeho nejtemnější temnosti“.

„Ruská politika se zase dostává do nebezpečné fáze, která se bohužel opakuje zase a zase. Nechává zavírat lidi za názory, viz Navalnyj. Vězní ukrajinské občany z Krymu bez důkazů. Věznili i poslankyni ukrajinského parlamentu, která má diplomatickou imunitu, což je naprosto nepřípustné, sice tahle pravidla Rusko nedodržovalo nikdy, viz rok 1968, kdy unesli naši politickou reprezentaci, ať už byla jakákoliv, na ně se vztahovala taky diplomatická imunita. Otázka je, jak by naši (omezenou) nezávislost Moskva v tom případě respektovala, když s tím má problémy dlouhodobě. Na Ukrajině můžete mít cukrovarů třeba 50 vedle sebe, ale stejně jim to k prosperitě nepomůže. ČR je prostě protektorát Německa a vždycky to tak bylo, tady prostě nejsou politici, kteří by byli schopni naši zemi vést. Moje otázka je, co by nám vůbec mohla Moskva nabídnout, ekonomika Ruska je v krizi,“ připomíná čtenář.

Veleba poukázal na to, jak porušují lidská práva Spojené státy, a pokud jde o srovnání Česka s Ukrajinou, to je podle senátora „mimo mísu“.

„K první části Vašeho příspěvku. Chtěl bych Vás požádat, abyste si dal do vyhledavače Googlu termín ‚quantánamo věznice‘. Pokud máte silný žaludek a prohlédnete si množství fotografií, jak zacházejí s vězni, které unesli a bez soudu vězní a týrají majitelé demokracie, tedy USA, tak pak můžeme rozebrat ruskou politiku. Otázce, jak by naši nezávislost Moskva respektovala, je irelevantní, nerozumím. No a srovnání s cukrovary u nás a na Ukrajině, tak to se nezlobte, nechci urazit, ale to je úplně mimo mísu. Naše malá země má v cukrovarnictví obrovskou tradici. Byly doby, kdy jsme produkovali 12 % světového cukru a kdy jsme cukrovarnické technologie vyváželi do celého světa. Nakonec, kostka cukru je náš patent. S čím s Vámi souhlasím, je to, že ČR je v podstatě protektorát Německa,“ odepsal senátor.

Nikoli poprvé věnoval člen horní komory pozornost i České televizi. Prohlásil, že televize dostává na koncesionářských poplatcích miliardy korun každý rok a údajně nikdo nekontroluje, co se s nimi přesně děje. Právě na tyto peníze je prý napojena „umělecká mafie“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…