Afričan! zní Německem o dalším podezřelém, je to prý také „uprchlík“. Nebohý Polák se bil jak lev

21.12.2016 13:21

Po pondělním teroristickém útoku na adventním trhu v Berlíně pátrá německá policie po mladém Tunisanovi, jehož doklady byly údajně nalezeny v kabině kamionu. S odvoláním na německá média to píše server iDNES.cz s tím, že policie tuto informaci nepotvrdila.

Afričan! zní Německem o dalším podezřelém, je to prý také „uprchlík“. Nebohý Polák se bil jak lev
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Server Allgemeine Zeitung s odkazem na bezpečnostní zdroje uvádí, že policie nyní v souvislosti s útokem pátrá po Tunisanovi. Jeho DNA údajně vyšetřovatelé nalezli v kabině kamionu. Objevili zde také dokumenty se jménem Ahmada A.

Celý text je ZDE

Informace o hledaném muži se liší. Der Spiegel například uvádí, že jméno Tunisana je Anis A. a narodil se v roce 1992 v tuniském Tetuánu. Hledaný je podle informací rozhlasu RBB zraněn. Policie proto prohledává i nemocnice. Podle agentury DPA policie chystá v souvislosti s útokem zásah v Severním Porýní-Vestfálsku.

Právě v západoněmecké spolkové zemi byl vystaven dokument, který policie našla. Má jít o dokument, který Tunisanovi umožňoval v Německu zůstat. Podle Süddeutsche Zeitung přišel do Německa loni v červenci. Do té doby přebýval v Itálii, kde žil od roku 2012. V dubnu v Německu zažádal o azyl.

Podezřelý Tunisan byl podle médií policii znám jako člověk, jenž může být nebezpečný. Televize ARD mluví o možném napojení na salafisty na západě Německa. Údajně byl ve spojení s nedávno zatčeným salafistickým duchovním Abu Wallaaem.

Polák, jehož tělo nalezli policisté v kabině kamionu na berlínském trhu, byl podle deníku Bild v době masakru ještě naživu. Předběžné vyšetřování podle novinářů odhalilo, že nedobrovolný polský spolujezdec s řidičem vozu zápasil. Zastřelen byl prý až poté, co kamion zastavil.

„Muselo dojít k zápasu,“ cituje Bild zjištění vyšetřovatelů, podle nichž byl 37letý Lukasz Urban naživu, když řidič najížděl do davu na berlínském tržišti. Pitevní nález podle německého deníku ukázal, že Polák byl nejprve pobodán a následně zastřelen.

Bild proto spekuluje, že se spolujezdec ve snaze zabránit masakru snažil strhnout řízení, přičemž utrpěl několik bodných ran. Když nákladní vůz zastavil mezi stánky na adventním trhu, řidič Poláka zastřelil a dal se na útěk, popisuje deník. Policisté našli Urbana už mrtvého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…