Ajaj. Kundra z Respektu má soupeře – Kalouska. Je to osobní

13.01.2021 22:40

Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek na Twitteru kvituje zrušení dlouholeté obžaloby bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové (TOP 09) za nákup drahých armádních letounů CASA. „Takže trvalo osm let, než soud rozhodl to, co bylo jasné od začátku,“ štve zároveň Kalouska, který v celé kauze viní státní zástupce Zemana, Bradáčovou a Kořána. V ráži se Kalousek opřel ještě do novináře Respektu Ondřeje Kundry, který si podle něj dělal jméno na neštěstí nevinných.

Ajaj. Kundra z Respektu má soupeře – Kalouska. Je to osobní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Je mi smutno z toho, že argumenty v rozsudku jsem uváděl jak jako svědek, tak jako poslanec při vydávání V. Parkanové Sněmovnou. Na znalecký posudek jsem podal trestní oznámení. Odpovědí byl jen výsměch. Takže trvalo osm let, než soud rozhodl to, co bylo jasné od začátku,“ napsal na svém twitteru Kalousek a spustil vášnivou debatu.

 

 

Podle Kalouska museli státní zástupci aktivní v kauze CASA vědět, že se dopouštějí velké chyby. „Se vší vážností si dovoluji tvrdit, že státní zástupci Kořán, Bradáčová i Zeman museli od samého začátku vědět, že se dopustili trestuhodného přešlapu. Jejich oportunismus a zbabělost jim nedovolily to přiznat a raději dalších osm let týrali a týrají dvě nevinné osoby,“ má jasno Kalousek.

 

 

Po dotazu, které dvě nevinné osoby má na mysli, se Kalousek pustil také do novinářů z časopisu Respekt. „V. Parkanová a jí podřízený úředník. Osm let jim všichni opakují, že je zavřou jako zločince. Jeden hloupý policajt si na tom udělal hvězdnou kariéru. Novináři Respektu Spurný a Kundra také. Dělali si jméno na neštěstí nevinných. Ať je soudí Bůh. Já nesoudím, jenom opovrhuji,“ napsal zjevně rozvášněný Kalousek.

 

 

Kalousek byl následně vyzván, aby svá nařčení na adresu novinářů doložil. „O.K. Jsa vyzván, zveřejňuji: ve vykonstruované kauze CASA, která zničila bezúhonnou političku, publikoval redaktor Kundra několik lživých stránek v Respektu a celou hodinu lhal v živém vysílání ČT24. Umím to doložit fakty. Proč je Respekt respektován, to doložit neumím,“ dodal ironicky.

 

 

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí
Kauza nákupu letounů CASA se táhla od roku 2012, kdy byla kvůli údajně předražené zakázce odvolána ministryně obrany Vlasta Parkanová a spolu s úředníkem Jiřím Staňkem byli obžalovaní ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Obvodní soud pro Prahu 6 po osmi letech v říjnu minulého roku zprostil obžaloby jak Parkanovou, tak Staňka. Obžaloba v případu nákupu letounů CASA je podle soudu nepřesvědčivá, postrádající erudici a při jejím zadání navíc pochybil i státní zástupce Vrchního státního zastupitelství (VSZ) v Praze Jan Kořán. Kalousek upozorňuje, že k rukám státní zástupkyně Lenky Bradáčové ve věci Parkanové podal trestní oznámení, kterému se Bradáčová „arogantně vysmála“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…