Aktivista Cemper se chce postavit setkání Okamury a Le Penové. Nenásilně, jen s bubínky a píšťalkami

16.03.2019 17:03

Lidskoprávní a ekologický aktivista Jan Cemper, jenž je také šéfredaktorem serveru Manipulátoři.cz, na svém facebooku vyzval k akci proti setkání Tomia Okamury (SPD) s předsedkyní francouzského Národního sdružení Marine Le Penovou a předsedou holandské Strany pro svobodu Geertem Wildersem. A rozhodl se uspořádat vlastní akci pojmenovanou „Za Evropu bez strachu a nenávisti“. „Chceme žít v Evropě tolerantní. Chceme žít v Evropě, která se umí postavit lžím a nenávisti. Chceme žít v Evropě, která řeší skutečné problémy a není dějištěm populistického tlachání,“ píše.

Aktivista Cemper se chce postavit setkání Okamury a Le Penové. Nenásilně, jen s bubínky a píšťalkami
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jan Cemper, organizátor protestu proti Miloši Zemanovi a KSČM

Anketa

Vadí vám výrok Václava Klause ml. o EU a Židech?

4%
96%
hlasovalo: 21460 lidí
„25. dubna 2019 na pozvání Tomia Okamury přijede do Prahy předsedkyně francouzského Národního sdružení (donedávna Národní fronty) Marine Le Penová a poslanec a předseda holandské Strany pro svobodu Geertem Wildersem. Zvláště po bezprecedentních výrocích Tomia Okamury (například vyjádření k teroristickému útoku na Novém Zélandu), zvláště poté, co poslanci SPD Tomia Okamury se veřejně paktují s neonacisty (například Jiří Kobza mluvil na akci Generace identity) a zvláště po teroristickém útoku spáchaným příznivcem SPD, cítíme potřebu se hlasitě vymezit této formě populismu a nenávisti. Přijďte tedy 25. dubna 2019 na Náměstí Míru. Po projevech bude probíhat průvod kolem Václavského náměstí,“ vyzývá Cemper na svém facebooku.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Svým příspěvkem naráží například na čin osmadvacetiletého Australana Brentona Tarranta, který dnes postřílel ve dvou mešitách v novozélandském Christchurchi 49 lidí. Tarrant byl rasista, který obdivoval masového vraha Anderse Breivika. Před svým zatčením zveřejnil 73stránkový manifest.

Tomio Okamura po činu vydal toto prohlášení: „Jednoznačně odsuzuji masakr na předměstí novozélandského Christchurche, Linwoodu. Sen globalistů o multikulturní civilizaci ústí bohužel v krvavý střet civilizací. Teroristických útoků a kriminálních činů ze strany muslimů je obrovské množství a akce bohužel vyvolává reakci. Tento teroristický útok i teroristické útoky muslimů, které jednoznačně převládají, jsou důkazem toho, že sen ‚elit‘ o multikulturní společnosti je nebezpečný a vražedný. Islám, který propaguje svatou válku džihád, porobení nevěřících, nevěřící i ženy považuje za méněcenné bytosti, homosexualitu a odpad od víry trestá smrtí, je naprosto neslučitelný s našimi hodnotami. My chceme zabránit tomu, aby se teroristické útoky a násilí děly v naší zemi, proto požadujeme zákaz imigrace muslimů do naší země, zákaz propagace nenávistné islámské ideologie a zákaz islámského zahalování na veřejnosti. V tomto smyslu jsme již podali zákony do Sněmovny. Tím můžeme zabránit teroristickým útokům muslimů i těch, kteří na ně reagují.“

Cemper též poukazuje i na teroristický útok spáchaným příznivcem SPD, tímto útokem má na mysli jednání důchodce Jaromíra Baldy, který byl za způsobení nehod dvou osobních vlaků na Mladoboleslavsku uznán vinným z teroristického útoku. Jedenasedmdesátiletý Balda předloni pokácel dva stromy na železniční koleje a šířil výhrůžné letáky. Chtěl tak u lidí vyvolat strach z muslimských migrantů.

„Chceme žít v Evropě tolerantní. Chceme žít v Evropě, která se umí postavit lžím a nenávisti. Chceme žít v Evropě, která řeší skutečné problémy a není dějištěm populistického tlachání. Demonstrace bude striktně nenásilná! Vítány jsou bubínky, píšťalky, vuvuzely, transparenty a vlajky EU, ČR, Francie, Holandska… Oficiální prohlášení později. Akce je řádně nahlášena. Přijímám osobní odpovědnost za průběh akce,“ dodává Cemper a nabádá k účasti na demonstraci „Za Evropu bez strachu a nenávisti“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…