Aktivní a pracovití lidé potřebují podporu, ne házení klacků pod nohy, opřel se do Štěcha senátor Valenta

30.06.2017 20:12

Z PROFILŮ Senátor Ivo Valenta odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Aktivní a pracovití lidé potřebují podporu, ne házení klacků pod nohy, opřel se do Štěcha senátor Valenta
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

První dotaz směřoval na Valentův projekt Academic School. „V čem je škola jiná než třeba klasické jazykovky? Plánujete tam učit i politologii?“ zněla otázka. 

„Projekt Academic School je specifický především tím, že se bude jednat o navazující systém dvojjazyčného vzdělávání – tedy děti budou chodit do dvojjazyčné mateřské školy a pak přejdou do dvojjazyčné školy základní. Již to je rozdíl proti klasické jazykové výuce. Dalším pak je ten, že děti nebudou mít například hodinu angličtiny denně, jak tomu bývá zvykem. Ve třídách s nimi téměř ve všech hodinách budou přítomni dva učitelé – jeden český a jeden anglický rodilý mluvčí, kteří se budou vzájemně doplňovat. Děti si tak jazykové znalosti osvojí naprosto přirozeně,“ řekl.

Dalším benefitem pak bude preferování toho, aby měli učitelé dostatečný prostor se každému z žáků individuálně věnovat. „Proto bude ve třídách maximálně 16 dětí. Škola tedy opravdu nebude nijak politicky zaměřená,“ odvětil Valenta.

  • Otázky i odpovědi najdete ZDE

Senátor se pak vyjádřil i k předsedovi Senátu Milanu Štěchovi (ČSSD), jenž nedávno prezentoval svůj názor, že by se měly zvýšit odvody živnostníkům, aby byli nuceni se nechat zaměstnat. 

„Je opravdu velice smutné, že jsou zde lidé, kteří pohrdají těmi, kterých by si naopak měli vážit. Místo toho, aby jim pomohli a odlehčili jim od byrokratických zátěží, chtějí je zklikvidovat. To by si však soukromníci neměli nechat líbit. Vždyť tito živnostníci a drobní podnikatelé zaměstnávají na 70 % všech zaměstnanců a podílejí se na výkonu české ekonomiky z 60 %!  Zřejmě se někomu nelíbí, že si OSVČ stěžují na šmírování, kontrolní hlášení, EET, likvidační pokuty a státní šikanu. Ale není divu – vždyť pro samé papírování nemají na vlastní práci čas,“ sdělil Valenta se slovy, že s podobným bojem velkých proti malým nemůže a nikdy nebude souhlasit.  

„Ať si má kdo chce klidně sebehloupější nápady, aktivní a pracovití lidé jednoznačně potřebují podporu a ne házení klacků pod nohy. Proto se vždy stavím na jejich stranu,“ řekl Valenta. 

Když se pak jedna ze čtenářek zeptala na program Valentovy strany, senátor odpověděl: „Žádnou stranu nemám – dlouhodobě však finančně podporuji pravicová uskupení a programově pak především Stranu soukromníků. Kontakty na její představitele, včetně programových cílů, najdete na webových stránkách,“ řekl jasně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …