Aktuální čísla: Zlomila se křivka? V pátek bylo méně nových nakažených, než ve čtvrtek

21.03.2020 11:52

Česko hlásí 904 případů nákazy koronavirem. Za pátek přibylo 124 infikovaných lidí, od půlnoci do dnešního rána evidují hygienici 15 případů. Celkem bylo provedeno 13.704 testů. Uzdraveni zůstávají čtyři lidé, kvůli nákaze zatím v Česku nikdo nezemřel, píše server Echo24.cz.

Aktuální čísla: Zlomila se křivka? V pátek bylo méně nových nakažených, než ve čtvrtek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Největší denní nárůst dosud zaznamenalo Česko ve čtvrtek, kdy přibylo 205 případů nákazy. Nejvíce infikovaných je v Praze a Středočeském kraji, mezi nakaženými je více mužů než žen. Tři dosud vyléčení lidé jsou z Děčína, v pátek se uzdravila žena z Frýdku-Místku.

„Počet nakažených stoupl na 904. Stále platí 4 vyléčení. Za včerejší den jsme vyšetřili 2 085 osob. Zapojujeme další laboratoře a zvládáme testovat čím dál víc lidí. Celkem jsme od začátku vyšetřili 13 704 osob,“ informoval o aktuální situaci na svém Twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

První tři případy infekce oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy. V zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu i běžného života, lidé mohou vycházet jen se zahalenými ústy a nosem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…