Ale ale. Kalousek pokáral Zelenského. Nebyl sám

13.04.2022 12:21 | Ze sítí

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier chtěl přijet na Ukrajinu, ale ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mu dal košem. Miroslav Kalousek za to válečnému prezidentovi pořádně vyčinil.

Ale ale. Kalousek pokáral Zelenského. Nebyl sám
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek před pár dny vyčinil Volodymyrovi Zelenskému a sdělil mu, že by měl více vážit slova vůči zemím, které Ukrajině v obraně proti ruské agresi pomáhají. Neměl by jim do nekonečna opakovat, že dělají málo.

A teď Kalousek Zelenskému vynadal podruhé. Za to, že odmítl na Ukrajině přijmout německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

„Chápu všechny emoce, přesto: Prezident země, která chce vstoupit do EU, by neměl veřejně odmítnout setkání s prezidentem SRN. Jedná funkce s funkcí, osobní sympatie stranou. V jejich osobách se měli setkat všichni lidé Ukrajiny a Německa. V. Zelenskyj to odmítl. Mě to mrzí,“ napsal jeden ze zakladatelů TOP 09.

Miroslav Kalousek promluvil

Pod příspěvkem se Kalousek dočkal souhlasných reakcí, ale i opačných názorů.

Bývalý senátor za TOP 09 Jaromír Štětina zdůraznil, že má pro Zelenského pochopení. „Zelenský je ve válce. Tam platí jiná pravidla, než v mírové politice,“ napsal Štětina.

Naproti tomu bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD Svatopluk Němeček se přiklonil na Kalouskovu stranu.

Taky jsem si říkal, že už je to za hranou,“ napsal.

Miroslav Kalousek promluvil,

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych prozradil, že má podobný pocit jako Kalousek. Jenže obratem přidal jedno „ale“.

„Podobnej pocit. Jenomže my nejsme v jeho kůži, my máme Budeč a Mariánky, on, oni, Buču a Mariupol…,“ napsal komentátor.

Miroslav Kalousek promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…