Ale ale! Prosí kolegy o pomoc? Miroslava Němcová chce kotvit demokracii. Připomíná odkaz ODS

08.07.2020 15:44

Senátní volby se blíží a v nich se ukáže, který kandidát bude voličům daného obvodu milejší. I na Praze 1, kde proti sobě budou stát současná poslankyně Miroslava Němcová a senátor Václav Hampl. ParlamentníListy.cz získaly dopis, kterým se Miroslava Němcová obrací na své kolegy z řad ODS a prosí je o podporu. Došlo i na zpochybňování zakotvení ČR na Západě, chválení Senátu – „kotvy demokracie“ a výročí smrti Milady Horákové.

Ale ale! Prosí kolegy o pomoc? Miroslava Němcová chce kotvit demokracii. Připomíná odkaz ODS
Foto: Repro Facebook
Popisek: Miroslava Němcová zasouvá Prahu

Němcová v dopise tvrdí, že se Praha stala jejím druhým domovem a má ji „upřímně ráda“. „Chci, abyste věděli, že reprezentovat ODS přímo v srdci republiky je pro mne veliká čest a stejně velký závazek,“ řekla.

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí

„Nejsem sama, kdo vidí, že věci v naší republice nejdou správným směrem,“ pokračovala dále s tím, že by ji nikdy nenapadlo, že třicet let po pádu komunistického režimu bude opět potřebné hájit základní principy fungování svobodného a demokratického státu. „U jehož zrodu ODS stála a pomáhala ho budovat,“ doplnila. Dále Němcová nečekala, že bude „zpochybňováno zakotvení ČR v rodině západních demokracií“. Nebo „suverénní zahraniční politika“ či „nezávislost veřejnoprávních médií“.

„V této nelehké situaci se Senát osvědčuje. Je majákem, který stále výrazněji pomáhá české společnosti držet správný směr. Pod vedením Miloše Vystrčila se Senát proměňuje z pojistky ústavnosti v kotvu demokracie jako takové. Prosazuje politiku svobodné demokratické společnosti, založené na slušnosti, odpovědnosti a odvaze. Odmítá pohrdání demokracií, prospěchářství a zneužívání moci, které na nás denně útočí z Hradu a Strakovy akademie. Udržet kurz této občanské politiky považuji za základní úkol,“ prohlásila veteránka ODS.

I výročí popravy Milady Horákové Miroslava Němcová připomenula. „Vliv této zločinné ideologie bohužel znovu sílí. Poprvé od roku 1989 jsou komunisté prakticky součástí vlády a jejich požadavky se stále stupňují. Naposledy podrželi vládu Andreje Babiše při prosazení astronomického schodku státního rozpočtu. Čelíme mimořádně nebezpečné snaze o vytvoření autoritářského režimu s vedoucí úlohou ANO a KSČM,“ varovala a dodala, že vynaloží veškeré své síly, aby se to nestalo. A role Senátu „při neústupné obhajobě demokracie a svobody“ je podle ní nezastupitelná.

Němcová seznala, že podporu svých přátel a kolegů bude v nadcházejících volbách potřebovat. „Sdílíme stejné hodnoty a máme společný zájem, proto věřím, že se na Vás mohu spolehnout,“ apelovala. A pokud by si snad někdo myslel, že by na těchto volbách nezáleželo, Němcová ho vyváděla z omylu: „Chci zdůraznit klíčovou věc: pokud posílíme v Senátu, bude to znamenat bod obratu. Politika se začne vracet do normálních kolejí. Letošní výsledek v mnohém určí to, co se stane za rok ve volbách do Sněmovny. Není malých a velkých voleb. Jsou porážky nebo vítězství. Pro vítězství skutečně demokratických sil chci s Vaší pomocí udělat vše, co umím. Myslím na to od chvíle, kdy jsem se rozhodla do Senátu kandidovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…