Alena Vitásková jde přednášet na akci Úsvitu. Chodí tam totiž více lidí

14.06.2016 15:40

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková bude dnes večer v Jihlavě vysvětlovat občanům změny cen elektřiny na akci, kterou pořádá strana Úsvit - Národní koalice a Blok proti islamizaci. Důvodem je, že akce těchto hnutí mají větší účast. Serveru IHNED.cz to řekl mluvčí ERÚ Vladimír Černý.

Alena Vitásková jde přednášet na akci Úsvitu. Chodí tam totiž více lidí
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

"Přijali jsme jejich pozvání v podstatě proto, aby byla větší účast," uvedl Černý. Na akcích ERÚ, kdy jeho zástupci jezdili po republice a vysvětlovali občanům novinky o změnách cen elektřiny, prý byla velmi malá účast. Na prvním setkání v Plzni bylo více novinářů než lidí, kteří se chtěli setkat se zástupci ERÚ.

Úsvit na svém webu podle serveru ale jako téma debaty zmiňuje "pravdu" o nelegální imigraci v ČR a radikálním islámu v ČR i na Blízkém východě. Debatovat se má podle něj i o azylových táborech a ochraně českých hranic. Podle Černého by se ale z úřadu nikdo neměl k migraci vyjadřovat, mluvit chtějí jen o energetice. "V sedm hodin odejdeme a kdo tam bude chtít zůstat, tak tam zůstane a bude se pokračovat s dalším tématem," řekl.

Mluvčí Úsvitu Jan Zilvar minulý týden v tiskové zprávě uvedl, že část dnešní debaty, jejímž hostem bude Vitásková, bude jen k energetice. Začátek debaty k migraci bude posunut na 19:00. "Mediální zkratka, že Vitásková na našich debatách bude hovořit k emigraci, je účelová," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…