Aliance pro budoucnost jednoznačně vítá, že právo držet zbraň bude součástí ústavního pořádku

29.06.2021 21:46

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal pochválil rozhodnutí Sněmovny, která odsouhlasila ukotvení práva na držení a použití zbraně do Listiny základních práv a svobod. Právo na obranu vlastní legálně drženou zbraní bude nově zaručeno ústavou.

Aliance pro budoucnost jednoznačně vítá, že právo držet zbraň bude součástí ústavního pořádku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí
„V současné době sice máme dávno platnou legislativu, která občanům za přísných podmínek dává právo bránit své životy, zdraví a majetky se zbraní v ruce. Je naprosto správné, že toto právo bude nově zakotveno v ústavě, čímž zabráníme, aby v budoucnu někdo chtěl toto právo občanům sebrat. Aktuálně se jedná hlavně o různé debaty na úrovni Evropské unie, které vzešly z různých teroristických útoků,“ uvedl Pavel Sehnal, který ale zdůrazňuje, že myslet si, že omezením legálního držení zbraní lze zabránit teroristům v tom, aby páchali zločiny, je nesmyslné.

„Ukažte mi teroristu, který jde zabíjet, a má přitom v kapse zbrojní průkaz,“ dodává.

Omezování zbraní by pak podle politika APB naopak mohlo různé zločince podnítit k dalším útokům a zločinům, protože by měli větší jistotu, že se jim potenciální oběti nepostaví na odpor. „Příklady ze Západu navíc ukazují, že pokud má třeba při útoku v restauraci někdo z hostů u sebe zbraň a umí ji efektivně použít, může zachránit životy eliminací útočníka,“ zdůraznil Sehnal.

Aliance pro budoucnost jednoznačně vítá, že právo držet a použít zbraň bude povýšeno do nejvyšší zákonné formy a bude součástí ústavního pořádku. „Pro občana se tím nic nemění, ale bude mít větší jistotu, že mu toto právo nikdo nevezme prostou většinou v Parlamentu,“ dodal na závěr Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …