Aliance pro budoucnost odevzdala České televizi petici, menší strany prý nejsou vidět

30.09.2021 15:44

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal se vymezil proti České televizi, ve které podle něj dostávají dlouhodobě výrazně větší prostor parlamentní strany, čímž se zamezuje regulérnosti politické soutěže a malé strany mají o to horší přístup k veřejnosti. Dnes na jednání Rady přinesl petici.

Aliance pro budoucnost odevzdala České televizi petici, menší strany prý nejsou vidět
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal před Českou televizí

Pavel Sehnal se se svými podporovateli sešel dnes v 11 hodin dopoledne na Kavčích horách před sídlem České televize, aby na jednání Rady předal petiční arch, kterým se domáhají práva účastnit se veřejnoprávního vysílání a říkat své programové priority. Nesouhlasí s tím, že Česká televize neumožňuje přístup členu Aliance pro budoucnost do jejího vysílání v rámci kandidatury do Poslanecké sněmovny v nadcházejících volbách.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

„Bojujeme za práva všech menších stran, které nejsou tolik slyšet. I proto se snažíme tohle změnit, nebaví nás se koukat na stále stejné tváře za peníze daňových poplatníků,“ zní z Aliance.  

Česká televize, jakožto veřejnoprávní subjekt, by podle Pavla Sehnala měla umožnit rovnoprávní přístup všem kandidujícím stranám.

„Česká televize zvolila nějaký svůj vlastní osobní model a umožnila přístup pouze sedmi z 22 kandidujících subjektů. To je špatný přístup. Zatímco soukromoprávní televize nás běžně do svých diskuzí berou, tak Česká televize přes opakované urgence a písemné žádosti náš podíl na vysílání odmítla,“ uvedl Pavel Sehnal.

Podle něj je potřeba si uvědomit, že každý kandidující subjekt musel zaplatit státu 280 tisíc za to, aby se mohl účastnit parlamentních voleb.

„Bohužel ty parlamentní strany čerpají peníze ze státního rozpočtu, to znamená od vás daňových poplatníků, ty neparlamentní si musely tento poplatek zaplatit výběrem mezi svými členy, a přesto nám není přístup do veřejnoprávní televize umožněn.

„Podpořte naší petici, podpořte, aby ty volby byly skutečně svobodné a demokratické,“ uzavřel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…