Alkohol vám neprodám, jsem muslimka, řekla prodavačka zákazníkovi

31.12.2016 17:53

Server britského deníku Daily Express přinesl příběh Brita, který si chtěl doma v Tescu koupit na silvestra nějaký ten alkohol. Jenže se zlou se potázal, protože si stoupl do fronty ke kase, kde seděla prodavačka muslimského vyznání – a ta mu alkohol odmítla prodat.

Alkohol vám neprodám, jsem muslimka, řekla prodavačka zákazníkovi
Foto: Tesco
Popisek: Tesco

Pětatřicetiletý Lee Saunders se nestačil divit. Vyrazil do Tesca v jihoanglickém Felthamu, aby koupil ještě nějaký ten dárek pro svého syna na Vánoce a pro sebe růžové víno. Když si vybral zboží podle svých představ, postavil se do fronty a čekal, až na něj přijde řada. Jenže... když se chystal zaplatit 55 liber, prodavačka mu oznámila, že ho nemůže obsloužit, jelikož má v košíku alkohol, a ona je muslimka, takže mu ho neprodá. Víra jí to zakazuje. Požádala ho, aby si stoupl do jiné fronty.

Lee Saunders podal na prodavačku stížnost. „Pokud se někdo uchází o místo, měl by být schopen vykonávat všechnu práci, která k tomuto místu náleží,“ je přesvědčen Brit. Postěžoval si také, že se nikde v prodejně nedočetl, že mu zrovna tahle prodavačka alkohol neprodá.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Vedení prodejny Tesco se panu Saundersovi omluvilo. Příště by se prý nic takového opakovat nemělo, a to především proto, že ve zmíněné prodejně se mnoho alkoholu neprodává. A pokud by se situace přece jen měla opakovat, muslimská prodavačka požádá nějakou kolegyni, aby zákazníkovi alkohol prodala, aby nemusel přecházet z fronty do fronty.

Na svou víru žena zaměstnavatele upozornila, když ji přijímal, a Tesco ve Felthamu vzalo tuto skutečnost na vědomí. Pan Saunders později uznal, že všechna vina nebyla na straně prodavačky. „Vinit jen ji by nebylo fér,“ řekl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…