Americká média dostala další facku z Bílého domu

22.01.2017 11:18

Prezident USA Donald Trump zkritizoval média za to, že podhodnotila účast na jeho inauguraci. Informaci přinesla agentura Reuters.

Americká média dostala další facku z Bílého domu
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Trumpa i mluvčího Bílého domu Seana Spicera podle všeho rozlítilo chybné poukázání na poměrně malou účast lidí na Trumpově inauguraci. Nové hlavě Spojených států vadily prý hlavně fotografie, na nichž bylo vidět velké prázdné plochy v parku National Mall před Kapitolem během pátečního ceremoniálu. Trump se domnívá, že noviny snímky záměrně ořízly.

  • Původní text ZDE

„Novináři ukázali plochy, kde prakticky nikdo nestál,“ rozhořčil se Trump. Podle jeho slov po pronesení projevu bylo na ploše více než milion lidí. Média však uvádějí, a dokazují to právě fotografiemi, že na Trumpovu inauguraci přišlo méně lidí než na obě Obamovy. Některá z nich dokonce uvádějí, že Trumpově inauguraci přihlíželo pouze 250 tisíc lidí, té Obamovy v roce 2009 se přitom účastnilo 1,8 milionu osob. 

„Byl to největší počet diváků, který sledoval inauguraci. A to jak osobně, tak po celé zeměkouli,“ zastal se však následně Trumpa Spicer s tím, že snahy snížit nadšení ohledně inaugurace jsou špatné a ostudné. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…