Americké sankce bude Rusko považovat za vyhlášení obchodní války, varuje Medveděv

10.08.2018 10:22

Americké sankce, které se dotknou ruských bankovních operací nebo devizového obchodu, budou pro Rusko znamenat vyhlášení obchodní války, uvedl ruský premiér Dmitrij Medveděv. „Moskva na americké sankce odpoví politicky i ekonomicky. Nebo dalšími prostředky, bude-li to nutné,“ dodal předseda ruské vlády. Sankce mají vstoupit v platnost 22. srpna nebo blízko tomuto datu.

Americké sankce bude Rusko považovat za vyhlášení obchodní války, varuje Medveděv
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Dmitrij Medveděv

Washington chystá nové sankce vůči Rusku kvůli přesvědčení, že Moskva stojí za útokem nervově paralytickým jedem proti ruskému agentovi Sergeji Skripalovi a jeho dceři Juliji v Británii, připomněla ČTK. „Naši američtí přátelé by o tom neměli pochybovat," dodal Medveděv.

Kromě Medveděva nová americká opatření také ve čtvrtek kritizoval mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. „Vyhlášení dalších sankcí proti Rusku se rozchází s konstruktivním ovzduším schůzky prezidentů Vladimira Putina a Donalda Trumpa v Helsinkách minulý měsíc,“ uvedl. Na protiopatření je ale podle Peskova ještě brzy.

O pár hodin později však mluvčí Ministerstva zahraničí Marija Zacharovová oznámila, že na protiopatřeních Rusko začíná pracovat. Peskov odmítl, že by existovala souvislost mezi sankcemi a březnovou otravou Skripala a jeho dcery v anglickém Salisbury, ze které Západ obviňuje Moskvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…