Americký ministr obrany Chuck Hagel končí. Přečtěte si proč

24.11.2014 16:46

Americký ministr obrany Chuck Hagel podal demisi. Informoval o tom na svém serveru americký deník New York Times. Důvodem je podle amerického deníku The New York Times neschopnost ministra postavit se adekvátně hrozbě Islámského státu.

Americký ministr obrany Chuck Hagel končí. Přečtěte si proč
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Podle agentury Reuters americký prezident Barack Obama demisi přijal. K odstoupení podle New York Times vyzval Obama jediného republikánského člena svého kabinetu minulý pátek po několika setkáních v uplynulých týdnech.

Prezident by měl Hagelovu demisi oficiálně oznámit dnes na tiskovém brífinku v 11:10 (17:10 SEČ) v Bílém domě. Hagel zůstane ve funkci do jmenování nástupce, informovala Reuters s odvoláním na zdroj z Ministerstva obrany.

Obamovo rozhodnutí podle amerického listu lidé z americké administrativy vnímají jako přiznání, že hrozba ze strany Islámského státu vyžaduje jiný přístup než ten, který uplatňoval Hagel. O jeho odstoupení spolu údajně mluvili už několik týdnů. Důvodem je podle amerického deníku The New York Times neschopnost ministra postavit se adekvátně hrozbě Islámského státu. „Následující roky budou vyžadovat jiný styl,“ dodal podle iDnes.cz nejmenovaný vládní zdroj deníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…