Americký novinář Erik Best se znovu ozývá: Že prý jsem agentem Moskvy

03.12.2017 9:45

Erik Best je americký novinář působící v Česku, který si velmi často bere na paškál ČSSD, končícího premiéra této strany Bohuslava Sobotku a jeho známého Radka Pokorného. Právníkovi Radku Pokornému však už došla trpělivost a rozhodl se Besta umlčet soudní cestou. Server Echo24.cz se na spor obou pánů podíval trochu důkladněji.

Americký novinář Erik Best se znovu ozývá: Že prý jsem agentem Moskvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Erik Best na sociální síti Twitter nedávno napsal, že právník Radek Pokorný stojí jak v pozadí ČSSD, tak v pozadí ODS a postaral se o neslavné volební výsledky obou stran. Pokorný tuto tezi důrazně odmítl jako lživou a požádal Besta, aby okamžitě přestal takto lhát. Vyzval ho k tomu předžalobní výzvou. Pokorný dal navíc najevo, že má dost sil na to, aby rozporoval každou další Bestovu nepravdu.  

Server Echo24.cz k tomu dodává, že novinář Erik Best toho napovídal už dost a často jen spekuloval a své úvahy nepodložil žádnými důkazy. Čas prý také ukázal, že se mnohé Bestovy spekulace ukázaly jako zcela liché.

„Best vystupuje v Česku jako nezávislý americký novinář, ale objevují se i pochybnosti o tom, zda jeho pohled na českou i globální politiku nemá příliš blízko k Moskvě. A to nejenom proto, že Best pobýval v osmdesátých letech na studijních pobytech v Moskvě a jeho děti také navštěvují ruské školy. Sám Best takové zařazení odmítá,“ píše server.

Celý článek naleznete zde.

Americký novinář žijící v Praze tuto úvahu odmítá, považuje ji za legrační. „Nevšiml jsem si, že by Moskva byla proti tunelování ČEZ, OKD, DPP, Českých drah, České pošty, České televize a Škody Plzeň, proti devalvaci české koruny a zbohatnutí spekulantů a pro silnou a suverénní ČR a autonomní a nezávislý antimonopolní úřad a Ústavní soud,“ napsal k tomu Best na sociální síti Facebook. Jinak však text serveru považuje za celkem slušný.

Erik Best doslova napsal:

Echo24: "Best vystupuje v Česku jako nezávislý americký novinář, ale objevují se i pochybnosti o tom, zda jeho pohled na českou i globální politiku nemá příliš blízko k Moskvě."

Nevšiml jsem si, že by Moskva byla proti tunelování ČEZu, OKD, DPP, Českých dráh, České pošty, České televize a Škody Plzeň, proti devalvaci české koruny a zbohatnutí spekulantů a pro silnou a suverénní ČR a autonómní a nezávislý antimonopolní úřad a Ústavní soud.

Jinak docela slušný článek od Dalibora Balšínka.

Co se v článku mohou zájemci ještě dočíst? Třeba to, že Best vytrvale napadá ČSSD a ODS, ale šéfa hnutí ANO si jaksi moc nevšímá. Andrej Babiš se navíc na Bestovy spekulativní výroky rád odvolává. Americký novinář např. prohlásil, že ČSSD v České republice ovládá tři čtvrtiny důležitých médií v Česku, a Babiš na to rád poukazoval v době voleb, když tvrdil, že proti němu ČSSD vede tvrdou mediální kampaň. Server k tomu dodává, že Best ani toto tvrzení nijak nedoložil.

Když se Best nějak vyjadřuje k Andreji Babišovi, v poslední době poukazuje na to, jaké těžkosti může příštímu premiérovi přinést spolupráce s komunisty a Tomiem Okamurou z SPD. Best má za to, že především v zahraničí se na tyto Babišovy politické partnery budou lidé dívat skrz prsty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…