Americký sen se nekoná. Soud v New Yorku zamítl žalobu. Podnikatelé Čmejla s Divišem musejí jinam. Radovan Vítek slaví

07.09.2020 9:46

Soud v New Yorku zamítl žalobu společnosti Kingstown a Marka Čmejly s Jiřím Divišem proti CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka. Zamítnutou žalobou z dubna minulého roku je tento případ uzavřen. Kingstown se může ještě proti rozhodnut odvolat, CPI Property Group je však přesvědčená, že důvody pro odvolání jsou mimořádně slabé. CPI o tom informovalo v tiskové zprávě.

Americký sen se nekoná. Soud v New Yorku zamítl žalobu. Podnikatelé Čmejla s Divišem musejí jinam. Radovan Vítek slaví
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Anketa

Je dobře, že Zeman nebude zvát Vystrčila na setkání ústavních činitelů?

86%
14%
hlasovalo: 20479 lidí
„Od počátku jsme tvrdili, že žaloba nemá jakýkoli reálný základ. Jediným účelem bylo vynutit si neopodstatněné vyrovnání pomocí nátlaku vytvořeného negativními, pozornost přitahujícími zprávami v médiích. Nenechali jsme se zastrašit a spravedlnost se teď postavila za nás,“ řekl Martin Němeček, generální ředitel společnosti CPI Property Group a dodal: „Skupina tak uzavírá tuto kapitolu svojí historie.“ 

Soud pro obvod Southern District of New York navíc rozhodl bez slyšení již v přípravné fázi, nezabýval se tedy ani faktickými tvrzeními žalobců. Soud podle oficiálního prohlášení poukázal taky na podstatné podobnosti mezi americkou žalobou a žalobou podanou v Lucemburku, kterou soud proti CPI Property Group zamítl v červnu 2019. 
 
„Jedná se o další pozitivní rozhodnutí v kauze Kingstown/Investhold v řadě. V červnu 2019 soud v Lucembursku vydal rozsudek, v němž odmítl žalobu Kingstown proti CPI Property Group jako věcně neprojednatelnou. A teď dal konečně newyorský soud za pravdu našemu návrhu na zamítnutí žaloby. Rozhodnutí mohlo být navíc vydáno již dříve, kdyby Kingstown a Investhold nezdržovaly řízení opakovaným podáním žaloby,“ uzavřel Němeček.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…