Analytik Štefec varoval z rozhlasu: Je tu mnohem více imigrantů, než se říká. Jen o nich nevíme

04.07.2017 18:25

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec se rozhodl aktivně vstoupit do politiky, založil stranu BOS (Bezpečnost Odpovědnost Solidarita) a vytáhl s ní do předvolebního boje. Co všechno voličům slibuje, na to se ho v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu zeptal Jan Moláček. Štefec ujišťoval, že to s posílením bezpečnosti v Česku míní vážně. Je totiž přesvědčen, že se po Česku pohybuje velké množství migrantů, o nichž nic nevíme.

Analytik Štefec varoval z rozhlasu: Je tu mnohem více  imigrantů, než se říká. Jen o nich nevíme
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Česká republika je jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. Štefec má však za to, že je bezpečnost České republiky ohrožena. „Určitě to tak je a myslím, že nejsme sami,“ zahájil své vystoupení Štefec. Rostoucí bezpečnostní rizika spojená s ilegální migrací nejsou tím jediným problémem pro naši bezpečnost. Údajně narůstá také hrozba války v Evropě. „Předpokládám, že pokud dojde k válce, tak to bude NATO versus Rusko,“ doplnil host s tím, že nám může stejně tak hrozit válka s Tureckem nebo Ukrajinou.

Pokud k válce dojde, může to být válka vyprovokovaná Severoatlantickou aliancí. Na hranicích se prý chřestí zbraněmi. Že je NATO umí použít, ukázalo prý např. na konci minulého tisíciletí, kdy bylo bombardováno Srbsko a následně bylo od této země odtrženo Kosovo. A tady Štefec vidí zásadní rozdíl mezi ukrajinským Krymem, kde proběhlo referendum a lidé dali jasně najevo, že chtějí patřit k Ruské federaci.

Uprchlíci a šíření falešných zpráv

„Není pravda, že máme na našem území pár migrantů. Je tu poměrně velké množství lidí, kteří se pohybují po České republice bez omezení. V České republice jsou minimálně tři enklávy, teď už jich je spíš víc – pět, v nichž se pohybují lidé, o kterých nic nevíme,“ vyjádřil svůj názor Štefec.

Jde prý o muslimské komunity. České tajné služby nemají o těchto enklávách dost informací, protože zahraniční tajné služby s námi některé informace nesdílejí. Vzhledem k aféře Jany Nečasové Nagyové nám prý tak úplně nedůvěřují.

Češi by se měli při ostraze vlastních hranic obracet na lidi, kteří s tím mají zkušenost. Třeba s bývalými komunistickými pohraničníky, kteří stříleli po lidech toužících dostat se na svobodu. „A s kým jiným bychom to měli konzultovat. Ti lidé znají situaci na hranici, mnoho z nich tam žije,“ prohlásil Štefec. Jistě je možné řešit otázky bezpečnosti se skutečnými odborníky na bezpečnost – Izraelci. Pokud se to podaří, Štefec bude jen rád.

Moláček se nakonec Štefce zeptal, proč na sociálních sítích šíří falešné zprávy. Za příklad může sloužit video uveřejněné na sociální síti Facebook. V němž údajně muslimové oslavují teroristické útoky. Moláček ale pár minut hledal a zjistil, že vůbec nejde o oslavy teroristických útoků, ale o protesty z pásma Gazy z roku 2014.  

„Proč sdílíte falešné zprávy?“ ptal se moderátor. „Tak to znamená, že úřad pana ministra Chovance nefunguje dobře a nedokázal to zjistit,“ bránil se Štefec. „Ale zjistit, o čem to video je, trvá jen několik minut. A jak může o posílení bezpečnosti mluvit někdo, kdo si nedokáže ověřit ani pravost videa?“ ptal se dál Moláček Štefce. Host se bránil, že jedno video ještě neznamená šíření dezinformací. A dnes už si prý Štefec i jeho strana dávají větší pozor na to, jaká videa sdílejí.

Odmítl také prozradit, kdo bude jeho stranu sponzorovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…