Andor Šándor: Nejlepším řešením, jak ochránit své cennosti, je využití bezpečnostní schránky

02.09.2019 10:07

„Není dne, abychom se nezabývali problematikou bezpečnosti světa, ve kterém žijeme. Mainstreamová média, ale i sociální sítě jsou plné událostí či jevů, které mohou přímo, či nepřímo ovlivnit náš jinak možná spokojený a bezstarostný život. Podle Světového indexu míru patří Česká republika dlouhodobě mezi deset nejbezpečnějších zemí světa, a Praha je dokonce šestým nejbezpečnějším hlavním městem. Skutečná hrozba konvenčního útoku proti naší zemi je téměř nulová a pravděpodobnost, že u nás islamisté spáchají teroristický útok, je rovněž spíše nízká,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Andor Šándor.

Andor Šándor: Nejlepším řešením, jak ochránit své cennosti, je využití bezpečnostní schránky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andor Šándor

„Jsou ale i jiná, reálnější rizika, na která je jistě lepší být v rámci možností připraven. Není třeba hned pomýšlet nad apokalyptickým scénářem o konci světa způsobeným ekologickou, či pandemickou katastrofou. Běžný život každého z nás ohrožují daleko ‚všednější‘ hrozby, např. kryptoviry. Ty zašifrují velké množství dat na pevných i externích discích, jistotu nemáte ani v cloudovém úložišti. Jednoduše tak můžete přijít o důležité soubory či rodinná fotoalba,“ uvedl Šándor. 
 
Ačkoli je Česká republika na předních místech v bezpečnosti svých obyvatel, existuje i zde kriminalita v podobě vykradených domů, bytů a kanceláří. „100% spolehnout se v takových případech nelze na běžné zabezpečovací systémy ani domácí trezory. I kdyby odolaly pokusu o násilné překonání, existuje riziko, že pod nátlakem rádi sdělíte kód k sejfu či alarmu,“ doplňuje bezpečnostní expert Šándor.  
 
Ten také doporučuje zabezpečit své cennosti i před přírodními živly. Ať už požár, nebo povodeň, téměř vždy způsobí velké škody, na které nemusí stačit ani standardní pojištění. 
 
A jaké je tedy jeho doporučení, jak se chránit? „Nejlepším řešením je využití bezpečnostní schránky. Nejen pro úschovu zálohy vašich dat či šperků, ale i pro uložení důležitých dokumentů, hotovosti či zlatých slitků, jejichž hodnota díky aktuálně rostoucí ceně zlata přímo vybízí k takové investici,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Šándor.  
 
 
Dodává, že tuto službu nabízí jednak nebankovní společnosti, a s určitými omezeními i banky. „V Praze jsou dnes navíc dostupné unikátní automatizované bezpečnostní schránky 24SAFE, ty umožňují nonstop přístup s nejvyšší třídou bezpečnosti. S naprostou diskrétností, díky využití čipové karty a PINu, si tak můžete užívat skutečnou jistotu klidného spánku a bezpečí.“
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…