Andrej Babiš se nadšeně rozpovídal o schůzce s mediálním magnátem: Žádného jiného politika z Čech nikdy nepřijal

19.04.2015 20:47

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) konstatuje, že je vůbec prvním Čechem, kterého přijal miliardář a někdejší starosta New Yorku Michael Bloomberg. Není to přitom jediná známá osobnost, kterou „za velkou louží“ mohl spatřit na vlastní oči. Bloomberga prý pozval do Česka a doufá, že to klapne. Tolikrát zmiňovaný střet zájmů, jenž je Babišovi tak často předkládán, řešil prý i americký miliardář. A takhle to dopadlo...

Andrej Babiš se nadšeně rozpovídal o schůzce s mediálním magnátem: Žádného jiného politika z Čech nikdy nepřijal
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na besedě v Ostravě byl Andrej Babiš v dobré náladě

„Možná ti lidé o mně četli, tak jim připadám zajímavý a chtěli se na mě podívat. Třeba paní Edita Hrdá – naše velvyslankyně při OSN – má skvělý vztah s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem. No a tak to zařídila a můj poradce pan Alex Braun zase zařídil moje přijetí u Michaela Bloomberga, který nikdy žádného politika a ani Čecha nepřijal. To nebylo ani v silách české diplomacie, aby to zařídili,“ říká v rozhovoru pro Hospodářské noviny Babiš.

Miliardáře Bloomberga také kritizovali a dnes na něj vzpomínají v dobrém, říká Babiš

Za setkání s významnými osobnostmi prý rozhodně nemusel platit, místo dolarů na to stačily ty správné kontakty. Stejně jako v byznysu platí i v politice, že kontakty jsou takřka nad zlato. Udržuje prý styky např. s Americkou obchodní komorou v Česku. Svou roli v tom sehrála i práce velvyslance USA v Praze Andrewa Schapira a českého velvyslance ve Washingtonu Petra Gandaloviče.

„Když jsem byl v Maroku, moje dcera hrála tenis se synem krále Hasana II. a dostala od něj psa. A když tam přijeli Češi, tak jsem jim zařídil přijetí u premiéra, protože jsem měl obrovské kontakty. A teď mám třeba výborný vztah i s americkým velvyslancem v České republice panem Schapirem, který mě do Ameriky pozval. Máme vztahy s hnutím No Labels, které zná plno guvernérů a senátorů. Politika je stejná jako byznys. Je to o kontaktech, říká jasně vicepremiér české vlády.

Bloomberga prý pozval do Česka a doufá, že se tuto návštěvu podaří zrealizovat. Před cestou do Spojených států se Babiš s Bloombergem srovnává a činí tak i teď. Je to člověk, který viděl, jaký je v New Yorku „bordel“, tak se toho chopil, dal město do pořádku a dnes na něj všichni vzpomínají v dobrém.

Babiš by byl podle všeho rád, kdyby se totéž zopakovalo i v Česku. Redaktor sice poznamenal, že Bloomberg musel před vstupem do politiky podepsat šestnáctistránkový dokument, kde se obsáhle vyjadřoval k možnému střetu zájmů vzhledem ke svému podnikání, ale Babiš obratem prohlásil, že podepíše obdobný dokument. Znovu ale také zopakoval, že voliči o střetu zájmů věděli, a přece ho zvolili.

Ostrá slova ministra financí: Psychopat Šafr

A pokud jde o média, Bloomberg zbohatl i díky nim, Babiš si je prý koupil jen proto, aby o něm psala pravdu, ne jako ten „psychopat“ Šafr. Těmito slovy tituluje ministr financí a majitel Agrofertu známého českého novináře Pavla Šafra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…