Andrej Babiš se naštval na sněmovnu: Jenom si tady poměřují, kdo má většího. Poflakují se tady a...

25.07.2014 14:51

Ministr financí Andrej Babiš řekl, že se stydí za to, co se v posledních dnech děje v Poslanecké sněmovně. Rozzlobilo ho páteční jednání, především pak o tzv. zelené naftě. Omluvil se i voličům, že tohle musí sledovat.

Andrej Babiš se naštval na sněmovnu: Jenom si tady poměřují, kdo má většího. Poflakují se tady a...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Co se tady děje za poslední dny a dneska je skandální,“ nechal se slyšet Andrej Babiš. „Nic jsme neudělali a klasické parlamentní strany se tady předvádějí, ukazují, kdo má většího, kdo víc dokáže,“ neudržel se. „Je to skutečně nechutné a nechápu, jak může Parlament fungovat.“

Vyjádřil se tak po schůzi, při níž se opakovaně diskutovalo o možném porušení jednacího řádu a při níž se část koalice pokusila využít nepřítomnosti opozičních stran ODS, TOP 09 a Úsvitu v sále k rozšíření jednání ve třetím čtení na jiné dny než středu a pátek, které stanoví jednací řád. Tímto krokem by totiž mohla snáze čelit ohlášeným obstrukcím ze strany pravicové opozice při schvalování služebního zákona. Nakonec bylo ale hlasování o návrhu šéfa poslanců ČSSD Romana Sklenáka prohlášeno za zmatečné.

Babiš však nechápe, jak je celé takové jednání možné. „Tady se dva, tři dni poflakují po sněmovně… Je to absolutně neuvěřitelné,“ poukazoval na to, že podle něj se ve sněmovně málo pracuje.

„Kdybych měl dobrého náhradníka, tak okamžitě rezignuju, abych tohle nemusel poslouchat,“ řekl také rozzlobeně. „Já jsem šel do politiky, abych něco měnil, a ne abych tady poslouchal nějaké kecy a osočování vůči mé osobě, že jsem ve střetu zájmů kvůli zelené naftě,“ dodal s tím, že mu opozice vyčítá, že už jako zemědělec bojoval za zelenou naftu. „Proč bych nebojoval? Proč by naši zemědělci nemohli mít stejné podmínky jako všude?“ ptal se Babiš.

Páteční jednání bude mít dohru u Ústavního soudu, na který se obrátí ODS kvůli tomu, že se znovu hlasovalo o novele zákona o spotřebních daních. Opoziční strany přitom míní, že se tak nemělo stát. „Ať se obrátí, kam chtějí. Mě to nezajímá,“ odbyl to Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…