Ani raději nečtěte: Britové mluví o teroristech mezi uprchlíky, kteří k nám proudí. A je zde děsivé video

22.06.2015 8:41

Britský deník The Mirror informuje o obavách bezpečnostních expertů, podle kterých se v souvislosti s migrační vlnou zvyšuje riziko, že se na evropský kontinent společně s uprchlíky dostanou také džihádisté.

Ani raději nečtěte: Britové mluví o teroristech mezi uprchlíky, kteří k nám proudí. A je zde děsivé video
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Podle expertů se podaří Islámskému státu propašovat v rámci současné migrační vlny desítky teroristů. Celá řada z nich do Itálie připlouvá na lodích ze severní Afriky společně se standardními žadateli o azyl. „Všeobecně se má za to, že teroristé jsou schopni se individuálně či ve skupinkách vmísit mezi ostatní uprchlíky a absolvují s nimi cestu přes Středozemní moře k italským nebo řeckým břehům. V Evropě poté normálně požádají o azyl, případně zmizí z dohledu úřadů a napojí se na již existující teroristické buňky. Všechno tohle znamená, že teroristé ISIS mohou proniknout hluboko do Evropy a vyhnout se tomu, aby je odhalily příslušné bezpečností složky. Nikdo pořádně neví, kolik jich může přesně být,“ cituje britský deník nejmenovaného bezpečnostního experta.

celý text v angličtině najdete ZDE

Mezitím Islámský stát podle deníku Mirror zvyšuje obrátky své on-line propagandy, v rámci které se snaží získat další bojovníky ve Velké Británii. Britský deník při této příležitosti připomíná osud tři Britek muslimského původu, které odjely i se svými devíti dětmi do Sýrie. Britské úřady mají za to, že se tam připojily k bojovníkům Islámského státu. Poslední sedmiminutový náborový film dílny ISIS ukazuje výcvik dětských rekrutů v táboře Islámského státu. Jejich drsný trénink vede instruktor, který je rozhodně nešetří. Mladí bojovníci v jednu chvíli leží na zemi a instruktor po nich přebíhá z jedné strany na druhou. V další pasáží stojí zakuklení bojovníci vedle sebe a o hlavu je jim přeražena dlouhá tyč. Ostrý výcvik probíhá bez jakýkoli zádrhelů. Na první pohled se zdá, že všichni ví, co mají dělat, a také tak bez odporu činí.

celý text v angličtině a brutální video najdete ZDE

V pozadí klipu hraje podmanivá hypnotická melodie a na videu se po každém úspěšně absolvovaném výcviku ozývají povzbuzující výkřiky vedoucího instruktora. Prostory výcvikového tábora vypadají velmi moderně a všichni účastníci na sobě mají nové uniformy. To vše je důkazem toho, že Islámský stát nedostatkem finančních prostředků rozhodně netrpí. Profesor Anthony Glees, který vede na Buckinghamské univerzitě Centrum bezpečnostních a zpravodajských studií soudí, že tento propagandistický film se podobá Triumfu vůle, který pro Hitlera natočila za války režisérka Leni Riefenstahlová. „Je to nechutná brutalizace dětí pro účely ISIS. Je vytvořen proto, aby přesvědčil rodiče, ale cílí právě i na samotné děti. Vlády by měla začít jednat,“ poznamenal profesor.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…