Anonymous shodili ruské weby, ovládli televize, teď zveřejnili i frekvenci komunikace ruských vojáků

27.02.2022 10:31

Hackeři z Anonymous vyhlásili kvůli Ukrajině kybernetickou válku ruské vládě. Vyřadili z provozu ruskou státní televizi RT, která podle odpůrců Putinovy politiky šíří ruskou vládní propagandu. Naopak na některých televizních stanicích hackeři pouštějí záběry z bojů na Ukrajině, informuje server iDnes.cz.

Anonymous shodili ruské weby, ovládli televize, teď zveřejnili i frekvenci komunikace ruských vojáků
Foto: Forbes.com
Popisek: Vlajka hnutí Anonymous

Ruská televizní stanice RT ve čtvrtek uvedla, že je od čtvrtečního večera terčem takzvaného DDoS útoku, který zahlcuje její servery. Více než čtvrtina IP adres použitých k tomuto útoku se podle stanice nachází ve Spojených státech, její prohlášení citovala agentura TASS.

K útoku se přihlásilo mezinárodní hnutí hackerů Anonymous. Na svém twitteru „oficiálně vyhlásilo kybernetickou válku ruské vládě“.

  • Původní zdroj ZDE

Na některých televizních kanálech v sobotu naopak Rusům pustili záběry z bojů na Ukrajině, které doprovodila ukrajinská státní hymna. Důkaz skupina Anonymous zveřejnila na twitteru.

Podporovatel TOP 09 Jan Němeček, jenž sdílí aktuální zprávy z vývoje dění na Ukrajině, na svém twitteru zveřejnil frekvenci, na které podle hackerů komunikuje ruská armáda.

Ukrajina v posledních dnech čelila kybernetickým útokům na webové stránky svých úřadů, bank či jiných institucí. Kyjev i západní činitelé dříve opakovaně varovali, že takovéto napadení může chystat Moskva jako přípravu na invazi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…