Antikomunisté opět ztrpčili život komunistům. Podívejte se

16.02.2015 13:06

Vladimir Iljič Lenin byl veskrze prodchnut humanismem, prohlásil o zakladateli Sovětského svazu předseda KSČM Vojtěch Filip. Antikomunistický server nazvaný stejně jako komunistický stranický tisk – Haló noviny – jen nevěřícně kroutí hlavou. A prezentuje video, které má dokázat, jakým „humanistou“ Lenin ve skutečnosti byl.

Antikomunisté opět ztrpčili život komunistům. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Vojtěch Filip údajně ve článku, který měl vyjít v komunistickém stranickém tisku Haló noviny, označil vůdce bolševiků a zakladatele Sovětského svazu Vladimira Iljiče Lenina za humanistu. Konkrétně měl o něm napsat, že byl „veskrze prodchnut humanismem“. A že to myslí vážně, potvrdil lídr českých komunistů v rozhovoru s Bárou Tachecí.  

Pro antikomunistický server, který se dle svých vlastních slov snaží odhalovat "pravdu o komunistech", je to jasný znak, že pro Filipa, ale i další komunisty, je Lenin modla a že se komunistická strana od sametové revoluce ani v nejmenším nezměnila. Na oficiálním webu KSČM prý dokonce stojí, že Lenin nebyl masový vrah. S tím ale antikomunistický server nesouhlasí a předkládá video, které má demonstrovat pravý opak.

Lenin je v něm vyobrazen jako člověk, který neměl žádné slitování s těmi, kdo se bouřili proti jeho praktikám. Neváhal tak prý vydat příkaz k brutálnímu potlačení rolnického povstání, kdy bylo do roku 1920 údajně vyhladověno na třicet milionů ruských rolníků.

A podobným způsobem prý zakročil i proti dělnické třídě – té, která by měla v socialistické doktríně hrát prim. Když se dělníci začali bouřit a stávkovat proti nízkým mzdám, Lenin použil armádu k potlačení stávek a stávkující označil za dezertéry. „Nepřátelé revoluce“ tak byli zatýkáni, vězněni či popravováni bez řádného soudu a spousta z nich byla také údajně posílána do koncentračních táborů, které prý byly dle svědectví archivů zřízeny na Leninův příkaz.

Tamara Popova, žena, která v jednom z archivů viděla rozkazy podepsané Vladimirem Iljičem Leninem říká: „Všechny byly ve stejném stylu: Zavřete, zastřelte, deportujte. Jsou důkazem nedostatku jeho lidskosti. Nikdy jsem neviděla žádný příkaz k propuštění nebo něco, co by ukázalo nějakou shovívavost. Proto říkám, Stalin byl Leninův dědic – pokračoval v tom, co Lenin tak úspěšně začal."

Celý text včetně videa ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…