Antikrist je mezi námi, varoval papež Jan Pavel II. Stejně jako Hájek

20.02.2013 11:16

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek před časem vzbudil rozruch svou knihou Smrt v sametu. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz řekl, že Antikrist je již ve světě. Za to sklidil velkou kritiku a výsměch médií. Přitom něco podobného říkal i blahoslavený Jan Pavel II.

Antikrist je mezi námi, varoval papež Jan Pavel II. Stejně jako Hájek
Foto: hrad.cz
Popisek: Bývalý vicekancléř Václava Klause Petr Hájek ve své pracovně.

„Antikrist je již ve světě. Spousta lidí si pomyslí, že jsem se zbláznil, protože znají postavu toho jména jen z béčkových thrillerů. A přece je to pravda, Antikrist skutečně je ve světě již velmi dlouho a mou ambicí je, aby to po přečtení knihy pochopili i ti, kterým by to v tomto rozhovoru připadalo bláznivé. Aby, pokud tato děsivá postava veřejně vystoupí, byli schopni a připraveni jejím lžím a mystifikacím vzdorovat,“ řekl Hájek před časem v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Antikrist je mezi námi

Blahoslavený Jan Pavel II. řekl ve své homilii z posledního dne roku 1993 proslovené v římském kostele sv. Ignáce z Loyoly: „Antikrist je mezi námi. Začátek nového roku nám otevírá daleké horizonty a jakkoliv se v nich zračí přeci jen nějaký záblesk světla, jsou temné a hrozivé. My ovšem nemůžeme zavírat oči před tím, co nás obklopuje. Musíme toho Zlého nazvat jeho pravým jménem. Nemůžeme nečinně přehlížet tomu, jak souběžně s kulturou lásky a života se světem šíří jiná civilizace, a sice civilizace smrti, která je nejvlastnějším dítětem ďáblovým a je jedním z projevů blížící se Apokalypsy.“ Cituje ho Mariánský dvouměsíčník Immaculata, který vydávají minorité v Brně.

Podle Bible, konkrétně Zjevení Janova (Apokalypsy) bude ještě před druhým příchodem Krista na zemi vládnout po určitou dobu celému světu Antikrist. Podle římského katolíka Hájka vše nasvědčuje tomu, že tento okamžik brzy přijde.

Antikrist je člověk, který se stane vládce celého světa a jeho záměrem je (totalitní) světovláda. Apokalypse předchází právě vznik světové vlády, odpad věřících od Krista, pronásledování křesťanů a úpadek morálky. Antikrist o sobě hlásá, že je spasitelem, na oko hlásá pravdu a lásku a vyžaduje božské pocty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…