Arabové skupují parcely v okolí Teplic. Místní mají obavy

22.08.2014 7:33

Arabští hosté, kteří ve stále hojnějším počtu jezdí na léčebné kúry do Teplic, přidělávají vrásky na čele obyvatelům okolních vesnic. Například v Modlanech hodlají cizinci postavit domy, v nichž by trávili letní sezonu. Starousedlíci se bojí nepořádku a nočního hluku, kterému již čelí lázeňské město.

Arabové skupují parcely v okolí Teplic. Místní mají obavy
Foto: kralovehradecko-info.cz
Popisek: lázně - ilustrační foto

MF Dnes informuje, že v Modlanech mají v horizontu několika let vyrůst velké arabské kolonie s více než šedesáti parcelami, které již údajně nakoupili Kuvajťané. Ti stejně jako Libyjci nebo Saúdové s čím dál větší oblibou jezdí s rodinami na léčení do nedalekých Teplic, jejichž ubytovací kapacita přestává cizincům stačit a tak se poohlíží i po okolních vesnicích.

„Hezká krajina, blízko Teplic a hlavně: Oni chtějí žít vedle sebe, ne každý zvlášť,“ vyjmenoval MF Dnes představitel teplické muslimské obce Marej Abas důvody, proč si jeho krajané vybrali právě Modlany. Arabové údajně hodlají v postavených domcích strávit pouze letní sezonu a posléze se vrátit zpátky do vlasti. Místní by podle něj mohli na celé věci vydělat. Ve zbytku roku prý mohou domky udržovat a tím si přivydělávat.

Obavy některých starousedlíků peníze prozatím rozptýlit nedokázaly. Bojí se, aby po sobě lázeňští hosté nezanechávali nepořádek a neporušovali noční klid, jako se tomu děje v Teplicích. „Já jen doufám, že když budou žít ve svém, nebudou dělat nepořádek,“ uvedl pro MF Dnes jeden z obyvatel Modlan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…