Ať drogy prodává stát, pak budou kvalitní, řekl zcela vážně Pirát

13.02.2019 16:57

Pozvání do pořadu Na prahu změn, které ParlamentníListy.cz jako jediné z velkých médií monitorují, přijal Roman Kučera, člen republikového výboru Pirátské strany, garant programového bodu Svoboda projevu a také nynější kandidát do Evropského parlamentu.

Ať drogy prodává stát, pak budou kvalitní, řekl zcela vážně Pirát
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Anketa

Jste pro vyšší zdanění zisků zahraničních firem v Česku?

98%
2%
hlasovalo: 12054 lidí
Roman Kučera o sobě prohlásil, že se pirátem narodil a pirátem zůstane až do smrti. „Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí. Většina lidí se narodí jako piráti a ten systém jim to pirátství z hlavy vymaže, některým se ale podaří to, že si ho uchovají napořád. Já jsem si ten mozek vymazat nenechat, vždycky jsem si utvářel názor na základě kritického myšlení,“ řekl Kučera.  
 
Moderátor Stanislav Novotný poznamenal, že Pirátská strana mnoho věcí naslibovala, mnoho věcí neudělala anebo se tváři, že ty věci vůbec nebyly součástí plánu. „Já bych to takhle černě neviděl. Ten vývoj je v každé straně stejný. Dokud je strana v opozici a je čistě rebelská, tak ta čistota myšlenek je mnohem vyšší, než když se strana dostane k moci. Když člověk jednou moc má, tak už o ni nechce přijít a je mnohem přístupnější k názorům, které by předtím netoleroval,“ řekl Kučera. 
 
  • Další z vysílání ZDE
Prozradil také své ambice a plány ve straně. „Chtěl bych ve straně pořád fungovat, rád bych ji neustále vnitřně očišťoval a dostanu-li se na nějakou zastupitelskou funkci, tak ji budu rád vykonávat.“
 
Roman Kučera se také vyjádřil k tématu konopí. „Celá politika drogové prohibice nám připadá jako nesmyslná, bylo by mnohem lepší, kdyby drogy byly v podobném režimu jako jsou alkoholické nápoje v zemích, kde mají přísnou alkoholickou politiku, jako třeba ve Švédsku. Je lepší, když už ti lidé závislí jsou, aby o nich měl stát přehled. Že by jim drogy prodával stát, byl by to kvalitní materiál, který zdraví co nejméně zhuntuje a navíc by to všechno bylo zdaněné a stát by získával prostředky na léčbu a prevenci," uzavírá svým názorem Pirát Roman Kučera. 
 
Celý díl pořadu si můžete poslechnout zde.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…