Ať má Gott státní pohřeb, navrhuje Babiš. Souhlasíte?

02.10.2019 11:24

Předseda vlády Andrej Babiš je velmi zarmoucen zprávou o úmrtí hudební legendy Karla Gotta. Vyznal se ze svého obdivu, prozradil, že dnes hodlá vzpomínat se starými deskami, a nakonec předložil návrh, aby se Česko s Gottem rozloučilo skutečně důstojně.

Ať má Gott státní pohřeb, navrhuje Babiš. Souhlasíte?
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman s manželkou na Hradě s Karlem Gottem

Na sociální síti se nejprve premiér Andrej Babiš vyznal jako posluchač- pamětník ze svého obdivu ke Gottovu umění. „Karel Gott. Provázel mě od mládí. A každého z nás. Jeden z největších Čechů, které jsme měli tu čest zažít,“ vzpomínal. Věřil prý, že zde mistr Gott bude navždy.

Anketa

Karel Gott zemřel. Měl by mít státní pohřeb v katedrále sv. Víta, jak navrhuje premiér Babiš?

88%
12%
hlasovalo: 33372 lidí

„Je mi to nesmírně líto. Zapálím svíčku a poslechnu si něco od něj z 60. let,“ uvedl dále premiér. „Mistře, vážil jsem si Vás. Víc, než dokážu říct,“ dodal.

Poté začal Andrej Babiš jednat jako státník. Pro ČTK uvedl, že navrhne vládě, aby se Česko se svou hudební ikonou rozloučilo státním pohřbem v katedrála svatého Víta. „Bylo by to adekvátní,“ myslí si.

Karel Gott podle informací zemřel  v kruhu své rodiny v úterý těsně před půlnocí.  Bylo mu 80 let. Slavný zpěvák před několika týdny informoval veřejnost, že trpí akutní leukémií.

„S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera, krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny,“ informovala  manželka Ivana Gottová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …