Au. To se nebude líbit Hamáčkovi. Vtípky o něm kvůli koronaviru

09.03.2020 7:43

I přestože Česko dnes zahájilo akci Corona, při níž na hranicích kontrolují hasiči, policisté a celníci lidi vracející se do země, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) stále mlčí. Na poslední tiskové konferenci ke koronaviru s opatřeními seznamovala ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

Au. To se nebude líbit Hamáčkovi. Vtípky o něm kvůli koronaviru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek novinářům řekl, že mu poslanecký klub sociální demokracie vyjádřil podporu. Ve vedení ČSSD tedy zůstává

„Mohl bych se ČSSD zeptat, jestli má pořád ministra vnitra? A mohl bych ho vidět?“ zeptal se v souvislosti s „neviděním“ Jana Hamáčka analytik Josef Šlerka. 

„Z BRS se minule omluvil pro nemoc. Ehm...“ okomentoval věc moderátor Čestmír Strakatý. „Musel jsem si vygooglit, kdo je ministr vnitra,“ poznamenal pak jeden z diskutujících. „Já si musel vygooglit ČSSD,“ dodal další.

„Prosím vás, nevíte, kde je ministr vnitra? Ne, že by byl co platný, ale přece jen za takových situací obvykle ministři vnitra vylézají z temnot na světlo boží...“ zeptala se pak také na svém facebookovém profilu analytička Irena Ryšánková.

„Je smutné, když se v době epidemie proměňuje věcná diskuse v politický boj. Je tragické, když egoisté upřednostní pomíjivý turistický zážitek před smrtící hrozbou pro ohrožené seniory. Preferovat lyžák před zdravím své babičky nebo táty je zoufalství. A toho všeho jsme svědky,“ okomentoval pak celou věc na Twitteru také moderátor Vladimír Vokál.

Je smutné, když se v době epidemie proměňuje věcná diskuse v politický boj. Je tragické, když egoisté upřednostní pomíjivý turistický zážitek před smrtící hrozbou pro ohrožené seniory. Preferovat lyžák před zdravím své babičky nebo táty je zoufalství. A toho všeho jsme svědky.

— Vladimír Vokál (@VladimirVokal) March 8, 2020

Ministr vnitra Hamáček se přitom včera ozval na Twitteru. „Vědět co dělat, je nejúčinnější zbraní proti šíření koronaviru. Tiskárna celý víkend tiskne informační letáky určené na nádraží a hraniční přechody. 150 000 ks si už ráno odvezla Policie ČR, připravených je 125 000 pro České dráhy a tiskneme další letáky na zítra ráno,“ uvedl.

Ministr vnitra Hamáček byl kritizován již začátkem letošního roku, kdy hned zkraje letošní první plenární schůze odjel na dvoutýdenní dovolenou a z programu schůze se muselo vyřadit vše, co patřilo do jeho gesce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…