Automobilka Tatra jede dál, i přes koronavirovou krizi pokračuje ve stejné výrobě jako vloni

23.09.2020 17:00

Zatímco jiné firmy, které spadají do Sdružení automobilového průmyslu, hlásí propad výroby v prvních šesti měsících o 30 až 40 procent, automobilka Tatra, která patří do průmyslového holdingu CSG, žádný pokles nezaznamenala. Naopak se může pochlubit 30procentním nárůstem poptávek.

Automobilka Tatra jede dál, i přes koronavirovou krizi pokračuje ve stejné výrobě jako vloni
Foto: KADEN
Popisek: Model Tatra Terrno k stému výročí

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí
„Daří se nám plnit stávající i získávat nové kontrakty. Naší výhodou je rovněž to, že umíme vyrobit vozidla v kratším čase než konkurence," uvedl generální ředitel Tatra Trucks Pavel Lazar.
 
Nyní chce Tatra rozšířit své aktivity do Brazílie, kam plánuje dodávat sady, které by se montovaly na tamním trhu. Ve vývoji pak plánuje další vylepšování vzduchem chlazených motorů. Další ze členů holdingu CSG, tedy Tatra Defence Vehicle, která se specializuje na výrobu vojenských vozidel, také nepociťuje žádný ekonomický propad. V současnosti chystá pro českou armádu vozidlo Titus. Celkem má dodat 60 vozidel, která na klasických podvozcích Tatra vyvinula francouzská společnost Nexter. 
 
„Druhým rokem máme kladné výsledky, našlápnuto máme dobře. V současnosti připravujeme pro zkoušky Titus, který budeme dodávat české armádě," říká zástupce Tatra Defence Vehicle.
 
Kopřivnická Tatra získala svůj název po úspěšných terénních zkouškách, jež proběhly v Tatrách. Automobilka je ve světě známá především svými nákladními automobily. Ty zvládnou nejtěžší klimatické a terénní podmínky. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…