Až budu obhajovat funkci kancléřky, žádní trollové. Merkelová má strach z ovlivnění voleb

26.11.2016 13:00

Strach z toho, že by její znovuzvolení německou kancléřkou mohli ohrozit robotičtí trollové šířící lži a pomluvy na sociálních sítích, má Angela Merkelová. Na pondělí si proto pozvala experta z Technické univerzity Mnichov, který má ji a výkonný výbor křesťanskodemokratické unie CDU vyškolit. Informaci s odvoláním na Deutsche Welle přináší server Echo24.

Až budu obhajovat funkci kancléřky, žádní trollové. Merkelová má strach z ovlivnění voleb
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

Ten vysvětluje, že tzv. sociální roboti jsou fiktivním výplodem speciálního softwaru, který dokáže umně napodobovat lidské chování na sociálních sítích. Dokáže publikovat zprávy, lajkovat sdílené obsahy nebo šířit lživé či zavádějící informace a „zaplevelit“ veřejnou debatu na sítích.

  • Celý text je ZDE

Německá kancléřka vyjádřila své obavy v kontextu šíření falešných informací na sociálních sítích, které prý provázely americké prezidentské volby. Podle serveru nechce Merkelová v žádném případě dopustit, aby bylo použití těchto technologií možné během německých federálních voleb v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…