Až to doručí, Ševčík už nebude děkanem. Víme, kdo přijde po něm

13.12.2023 16:00 | Bleskově

Rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák ve středu odvolal děkana národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka. Ten si rozhodnutí odmítl osobně převzít, a tak vejde odvolání právně v platnost až v den doručení. Všechny Ševčíkovy pravomoci od té doby přejdou na současnou zástupkyni děkana Adélu Zubíkovou, než rektor zvolí na návrh akademického senátu nového děkana NF.

Až to doručí, Ševčík už nebude děkanem. Víme, kdo přijde po něm
Foto: Repro ČT
Popisek: Miroslav Ševčík v Událostech komentářích

Rektor VŠE Petr Dvořák vyzval Ševčíka k rezignaci začátkem března poté, co se Ševčík účastnil potyčky s policií před Národním muzeem na protivládní demonstraci. „Rektor nikterak nechce upírat doc. Ševčíkovi právo na svobodné vyjadřování a shromažďování. Nicméně děkan jako vrcholný představitel veřejné vysoké školy při svých veřejných vystoupeních, ať probíhají kdekoliv a kdykoliv, musí vždy zvažovat, jaký dopad mají na Vysokou školu ekonomickou. A zde je jednoznačné, že po celou dobu jeho působení ve funkci vzbuzují některé jeho veřejné aktivity oprávněně negativní reakce uvnitř akademické obce VŠE, mezi absolventy školy i v řadách odborné veřejnosti, čímž jsou objektivně poškozovány zájmy VŠE,“ uvedl Dvořák v březnu v tiskové zprávě. 

„Rektor je přesvědčen, že vyčerpal všechny možnosti, kterými se snažil přimět děkana k tomu, aby nepoškozoval zájmy VŠE. V této chvíli nevidí další možnosti, jak by mohl zamezit poškozování zájmů VŠE, a proto se rozhodl vyzvat děkana k rezignaci,“ vyzval Dvořák oficiálně Ševčíka k rezignaci.

Ševčík rezignovat odmítl a věc se od té doby projednávala na půdě Akademického senátu VŠE. Dvořák dnes oznámil, že Ševčíka z pozice děkana národohospodářské fakulty odvolal, a informoval o tom i studenty.

„Vážené studentky a studenti Národohospodářské fakulty VŠE v Praze, dovoluji si vás informovat, že jsem dnes vydal rozhodnutí o odvolání doc. Ing. Miroslava Ševčíka, CSc., z funkce děkana národohospodářské fakulty,“ píše Dvořák v informačním e-mailu studentům.

„Docent Ševčík toto rozhodnutí odmítl při dnešním osobním setkání převzít, proto není pravomocné, tím se stane až dnem doručení,“ pokračuje rektor s tím, že jakmile rozhodnutí nabude právní moci, bude pravomoci děkana vykonávat Ing. Adéla Zubíková, Ph.D., současná statutární zástupkyně děkana, a to do doby, než na základě návrhu Akademického senátu NF jmenuje nového děkana. „Chci vás ujistit, že činnost fakulty tímto není nikterak dotčena a Vaše studium bude v plném rozsahu nadále zabezpečeno,“ dodal Dvořák v e-mailu studentům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Doufám, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse-Che- , 13.12.2023 17:08:11
Doufám, že brzy bude rektorem VŠE místo Dvořáka pan Miroslav Ševčík.

|  29 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…